Közgazdásznak készül a PVSK női kosárlabda szakosztály legifjabb trénere

2020. augusztus 23. 09:24 2020. aug. 23. 09:24

Korosztályos válogatott is volt, diákolimpián ezüstérmes csapat tagjaként is szerepelt, hatéves kora óta pattogtatja a labdát, Iványi Dalmával is dolgozott, húsz esztendős, a kosárlabda mellett pedig közgazdásznak tanul a PTE-n. Temes Boglárkával beszélgettünk, akivel a napokban állapodott meg a PVSK, és aki a lányoknál, a kenguru osztályban fog edzősködni.

Közgazdásznak készülsz, Pécsett a Pannon TV munkatársa vagy, napjainkban a PVSK női kosárlabda szakosztály legfiatalabb edzője. Lehet látni a végállomást?

Nagyon szeretem a kosárlabdát, de mellette sok minden érdekel, és az idő majd eldönti, hogy mi lesz a végállomás. Közgazdásznak azért tanulok, mert hosszútávon hasznosnak tartom a diploma megszerzését. Semmiképpen nem akarok elszakadni a kosárlabdától, és nagyon szeretem a kisgyerekeket, ezért vállaltam már tavaly is, hogy segédkezem az U11-es csapat edzésein.

Gazdag sportmúlttal rendelkezel, hatévesen a fekete-fehér csapatban ismerted meg a kosárlabdát, voltál korosztályos válogatott, diákolimpián ezüstérmes csapat tagja is. A PVSK-ban végigjártad a korosztályokat. Mit vársz a sportkarrieredtől?

Az egyetemi csapatban az előző szezonban is szívesen játszottam, így idén is ott leszek az edzéseken és a meccseken. Ez a játék már nem annyira eredményről szól, hanem inkább a testmozgásról és a játék öröméről.

Temes Boglárka (középen) - Fotó: pinkk.hu

Azon kevesek közé tartozol, aki testközelből segítette Iványi Dalma munkáját. Sikerült valamit elsajátítani a sportikontól?

Dalma nem csak sportolóként, hanem emberként is példa lehet sokunk számára. Hihetetlen alázattal és lelkesedéssel foglalkozott az egyesület U11-es leánycsapatával is. Nagyon szerettem együtt dolgozni vele, mert sokat tanultam tőle. Igyekszem ezeket a dolgokat tovább vinni a következő szezonban is.

A jelenlegi csapatodról mit lehet tudni?

Az U11-es leánycsapat másodedzője leszek az új szezonban. A lányokat már ismerem, tudom, hogy kit hogyan kell kezelni, hogyan lehet motiválni őket. Kenguru bajnokságban fognak játszani.

Mennyire bonyolult ennyi mindent összehangolni a mindennapokban?

Mindig volt egy rendszer az életemben, és ez a sok tevékenység is ad egyet. Ehhez tartom magam, viszont megkönnyíti a dolgomat, hogy az egyetemet levelezőn végzem.

 

Szerző: Szabó Ferenc

Címlapkép: pinkk.hu

 

Forrás: Pécsi STOP