Közönségcsalogató táncverseny a Lauber Dezső Sportcsarnokban

2022. május 3. 07:54 2022. máj. 3. 07:54

Ismét közönségcsalogató táncversenyt rendez május 8-án, vasárnap 12 órától a Pécsi Fordan Táncklub a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A II. Új Ház Centrum – Léta-Ker Fashion Street Dance Magyar Kupa, Minősítő Verseny és Csapatbajnokság a klub visszatérő rendezvénye, több mint 14 éve rendezik évente két alkalommal. Ez a Pécsi Fordan Táncklub idei rendezvénysorozatának harmadik állomása lesz.

A pécsieken kívül a megyéből érkeznek bólyi és pécsváradi táncosok is, de ezúttal több budapesti klub is leadta nevezését. Az előzetes nevezések szerint több, mint 250 táncos fog versenyezni szombaton 12.00 és 17.00 óra között a Lauberben. A rendezők 11 órakor nyitják a sportcsarnokot a közönség számára, akik a nap folyamán megismerkedhetnek több érdekes versenyformával.

Először a Fordanos Csapatbajnokság következik, amely egy visszatérő versenyforma a Fordanosoknál, immáron XIV. alkalommal rendezik meg. A lényege, hogy egy Fordanos csapatban szerepel egy 6 fős rock ’n’ roll, egy 6 fős fashion street dance formáció, valamint egy fashion street dance duó. A rendezők 4 csapatot hoztak létre sorsolással. A küzdelmek un. KO rendszerben, egyenes kieséssel kezdődnek, ezután dől el, hogy ki lesz 3. és 4. helyezett, majd pedig a látványos döntők zárják a CSB-t. Várhatóan rendkívül izgalmas és a közönség számára nézhető lesz a csapatbajnokság. 

Ezután a fashion street dance duók és triók fogják uralni a sportcsarnok parkettáját. A mini kategóriától egész a felnőtt táncosokig, összesen 27 egység fogja összemérni a tudását. Ezúttal nem helyezésekért, hanem arany, ezüst vagy bronz minősítésekért fognak táncolni. 

A kezdőbb a rock ’n’ roll táncosok minősítő rendszerben fognak versenyezni, míg a régebbi rocky-sok a helyezésekért fognak táncolni. Ezúttal összesen 13 csapatból és 7 párosból fog állni a mezőny. Hasonló rendszerben fognak táncolni a fashion street dance táncosok is, nagy részt a 2. és 3. vonalból. A 10 csapat közel 100 versenyzője szintén több életkor kategóriában fog táncolni.

A leglátványosabb kategória ezúttal is a Free Style lesz, ahol a klub régebbi táncosai és budapesti táncosok fognak versengeni a Magyar Kupáért, valamint a 100 ezer forintos pénzdíjért.

Papp Viktor, a táncverseny főrendezője elmondta, hogy ez a rendezvény is igazi közönségcsalogató lesz, hiszen olyan táncosok is parkettre állnak, akik egész évben viszonylag kevesebbet szerepelnek. Ilyenkor több hozzátartozó, barát, ismerős is megtekinti tanítványunk versenyét. Jellemző még, hogy nem csak azok jönnek ki táncversenyeinkre, akik valami módon érintettek, hanem Pécs táncot és sportot szerető közönsége is kíváncsi ügyes táncosainkra.

A rendezők ezúttal is „megdolgoztatják” a közönséget, hiszen ismét rendeznek szimpátiaszavazást.  A nézők a belépőjegyükkel szavazhatnak az általuk vélt legszimpatikusabb csapatra vagy párosra. A szavazás győztese egy gyönyörű serleggel és természetesen a verseny „Legszimpatikusabb Csapata” címmel lesz gazdagabb. A verseny alatt a szavazók között több mint 100 ezer Ft értékű ajándékot sorsolnak ki.

Ezután sem pihennek a Fordanos rendezők, hiszen június 12-én, vasárnap kerül megrendezésre a klub Tanévzáró Gálája a Lauber Dezső Sportcsarnokban.