Labdarúgó NB II - Nem bírt egymással a Pécs és a Nyíregyháza

2020. december 15. 07:20 2020. dec. 15. 07:20

A Nyíregyháza Spartacus gól nélküli döntetlent játszott a Pécsi MFC vendégeként a labdarúgó NB II 21. fordulójának hétfői zárómérkőzésén. A 11 kör óta veretlen hazai együttes az egy ponttal is feljött a második helyre a tabellán.

A PMFC NB II-es labdarúgó csapata hétfő este Pécsett a Stadion utcában fogadta a Nyíregyháza csapatát.  Jelenleg 39 ponttal három csapat a tabella élén. Vasárnap meglepetésre otthonában kapott ki a VASAS a Békéscsabától.  A Budaörs is verességet szenvedett Siófokon, maradt nekik is a 39 pont. A Pécs már döntetlennel is a tabella második fokára ugorhat, hasonló helyezés a szezon végén már NB I et jelentene. 

A mérkőzés előtt Nyíregyháza edzője Gálhidi György arról beszélt, hogy a PMFC játékát már az NB III-ban is figyelte: akkor látta, hogy a játékosok gyorsak, mozgékonyak, szervezettek. Védelmüket nagyon kevesen tudták feltölteni. Hozzátette, hogy négy játékosuk felgyógyult koronavírusból és végre szeretnék a PMFC siker sorozatát megszakítani. A vendégek csapatkapitánya, az egykori pécsi játékos Fodor Ferenctől megtudtuk, hogy nehéz lesz pontot rabolni, de a visszatérőkkel ez a cél.

A hazai edző Vas László a zárt kapus mérkőzésen arra készült, hogy győzelemmel kívánjon boldog karácsonyt az otthon ülő szurkolónak. 

Futó Zsombor és Fodor Ferenc csapatkapitányok választása után Szigetvári Márk játékvezető sípjelére a pécsiek indították el a labdát. 

A PMFC az első félidőben többet birtokolta a labdát mint ellenfele, sokkal több helyzetet is dolgoztak ki, de a tömörülő Nyíregyháza védelmét 45 perc alatt nem tudták áttörni.

Bartha lövéssel kezdődött a második félidő, de a vendég kapus Fejér mentett. A mérkőzés első sárgáját Nyíregyházi játékos kapta az 51. percben. 

Az NB II-es bajnokság  2020 év utolsó bajnoki mérkőzésén, PMFC-Nyíregyháza 0-0

Legközelebb bajnoki mérkőzést 2021. január 31-én játsza a PMFC, a Győri ETO otthonában. A Szentlörinc pedig hazai pályán fogadja a Szeged gárdáját.