Legyűrte a Gyirmótot a PMFC

2020. október 25. 22:38 2020. okt. 25. 22:38

A bajnoki tabella harmadik helyezettjét, a Gyirmótot fogadta a hatodik helyen álló PMFC vasárnap a Stadion utcában, melyre kilenc éve nem került sor. A találkozó hazai sikert hozott.

Az elmúlt három hét alatt a PMFC-t is érintette a koronavírus-járvány, több stábtag és játékos tesztje lett pozitív. Információnk szerint a csapat egészségügyi helyzete napjainkra rendeződött. A vírushelyzet az együttes mérlegét nem rontotta: a Siófok ellen hazai pályán 1-0-át játszottak, Szolnokon szintén sikerült győzni. A Gyirmót ezzel szemben egy váratlan vereséget könyvelt el Ajkán, Kaposváron 0-0-át mutatott az eredményjelző, a 9. fordulóból elmaradt, Szeged elleni meccset viszont nyerték.

Vas László a mérkőzés előtt elmondta, hogy a védelem rendben van, a másodosztályban a PMFC kapta a legkevesebb gólt. Mint fogalmazott, a két hete behúzott szolnoki siker akkor ér majd sokat, ha most vasárnap is begyűjtik a három pontot.

Fotó: Szabó Ferenc

Ez így is lett: az 58. percben a védőkről lecsorgott egy labda Geiger elé, aki 17 méterről laposan a jobb alsó sarokba rúgta, megszerezve a PMFC-nek a vezetést. Több gól nem esett a találkozón, a mintegy 2000 fős szurkolótábor egy pécsi kapufát láthatott, és legalább 20 olyan lövést, ami nagy ívben elkerülte a kaput. A vendégek nagy ritkán tudták megközelíteni a mecsekaljaiak tizenhatosát.

Fotó: Szabó Ferenc

- Boldog vagyok, hogy ilyen csapatom van. Mindig vannak olyan dolgok amit ki kell javítani. Úgy érzem, kiszolgáltuk a közönséget annak ellenére, hogy sokszor nem tudtuk befejezni az akcióinkat – értékelt meccs után a pécsiek mestere, Vas László.

Csertői Aurél a Gyirmót vezető edzője úgy látta, hogy nem játszottak jól, közepes játékkal is ikszre kellett volna kihozni ezt a meccset. - Nem voltunk frissek. Rövid idő alatt két mérkőzést játszottunk, lehet, hogy a lábakban maradt a fáradság - vélekedett.

A meccsen már nem csak ajánlott, hanem kötelező volt a maszkhasználat. A PMFC sajtófőnöke a mérkőzés előtt lapunknak elmondta, aki megszegi a maszkviselés szabályait, eltanácsolják az intézményből. A találkozó után megtudtuk, hogy ilyen intézkedésre nem került sor, a nézőteret elnézve viszont látszott, hogy voltak, akiknek ránézésre megoldhatatlan feladatnak bizonyult a száj és az orr eltakarása.

Fotó: Szabó Ferenc

A PMFC egy hét múlva Szegeden lép pályára, ahol a papírforma a piros-feketék sikerét ígéri.

Az NB II-es bajnokság 13. fordulójában a Szentlőrinc Békéscsabára látogatott. A baranyaiak nagy bravúrt bemutatva, 3-0-ra verték a dobogós helyen álló gárdát.

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP