Letarolta a Dorogot a PMFC

2020. augusztus 2. 21:49 2020. aug. 2. 21:49

Sikerrel vette az első akadályt a bajnokság nyitó fordulójában a másodosztályban játszó PMFC: 4-0-ra verte a Dorogot a Stadion utcában. Sokat nem pihenhetnek a fiúk: szerdán Nyíregyházára utazik a pécsi gárda.

A meccset a Dorog kezdte, az első lövésük már az első percben veszélyt jelentett a PMFC kapujára, de Helesfai a helyén volt. A 9. percben Rácz fejesét Mursits kapus a gólvonal előtt mentette, közben a pécsi középpályás ütközött és ápolásra szorult. Újabb Rácz-akció, újabb fejes, de ez már a jobb felső sarokba be is akadt, megszerzi a vezetést a PMFC.

A frissen igazolt Óvárit buktatták a 16-oson belül a 20. percben, a büntetőt a sértett sikerrel hajtotta végre, 2-0 a PMFC javára.

Nem kellett sokat várni az újabb hazai gólra, a támadó középpályás Geiger a 11-es pont közeléből eleresztett lövése bement, 3-0 a 29. percben.

A legnagyobb ovációt a több ezres szurkolótábortól a 4. találat után hallottuk. Grabant szöglete Sági elé került, a piros-feketében játszó pécsi fiú 20 méterről látványos gólt rúgott a bal felső sarokba a mérkőzés 32. percében.

Az egyébként sportszerű találkozón az első sárgát dorogi játékos kapta a 47. perben, Berkó megrúgta Grabantot, a megmozdulás lapot ért.

A második félidő elején a PMFC hagyta adogatni a vendégeket. Vas László is észrevehette ezt, mert a harmadik gól szerzőjét, Geigert a pénteken állampolgári esküt tett Nikicre cserélte az 59. percben.

A vendég Dorog már a 65. percben kihasználta mindhárom cserelehetőségét. A PMFC a második cseréjét a 67. percben hajtotta végre, Tihanyi hagyta el a pályát, érkezett Batizi-Pócsi Balázs.  A 76. perben a PMFC harmadszor is cserélt, Óvárit váltotta Hegedűs.

A másik Baranya megyei NB II-es labdarúgó csapat, a Szentlőrinc Szolnokon szenvedett vereséget egy szögletből kapott góllal.

Szerző: Szabó Ferenc

(Címlapkép: Pécsma.hu)

Forrás: Pécsi STOP