Lezárult a kispályás labdarugó-bajnokság

2021. november 18. 10:19 2021. nov. 18. 10:19

Véget ért egy nagyon hosszú, több mint másfél évig tartó, sok megpróbáltatással teli bajnokság. Ennek lezárásaként, hagyományaikhoz híven idén is megrendezik a Pécs Városi Kispályás Labdarúgó-Bajnokság díjátadó gáláját. A rendezvény egyik szervezőjével, Csordás Dániel Sándorral beszélgettünk.

Négy ligában, az elit, az első osztály és a 35, és az 50 pluszos csoportokban rendezték a bajnokságot. A versenybizottság nem maradt munka nélkül a bajnokság alatt. Több alkalommal hoztak döntéseket. Például a versenykiírás alapján a sorozatos mérkőzéseken való meg nem jelenés miatt az Elitligából kizárták a Bumblebees csapatát, az addig lejátszott mérkőzések eredményeit törölték.

A versenybizottság szintén a versenykiírás alapján a sorozatos mérkőzéseken való meg nem jelenés miatt az I. osztály-ból kizárta a Nevetés Titulus csapatát, az eddig lejátszott mérkőzések eredményeit törölték.

A Szenior 35+ kategóriájában, a 12. fordulóban keretében 2021. szeptember 16. napján megrendezésre került Keszüi Sport Egyesület - Karma Kesztyű Pécs mérkőzés során Resch Péter és Id. Hornicz József közt dulakodás alakult ki, melynek következtében mind a játékosok, mind a játékvezető a mérkőzés berekesztése mellett döntöttek. A Fegyelmi Bizottság szigorú döntést hozott. A küzdelmekre sérülés nem volt jellemző. A beszélgetőpartnerem, aki minden mérkőzésen jelen volt, töréses sérülésről nem tud. Egy alkalommal hívtak mentők. Egy játékos rosszul esett és agyrázkódásra gyanakodtak a játékos társak.

A 43 csapatot foglalkoztató eseményen a Szentlőrinc nevet viselő csapat remekelt. Egyedüli együttesként győzelmekkel harcolta ki az arany érmet. A nagy múltú barátitársaság mérkőzésről mérkőzésre gyűjtötte a 3-3 pontokat és 93-21 gólaránnyal zárta a bajnokságot. Az első osztályban két szentlőrinci játékos Csomós László és Berkics György 18-16 góllal vezette a góllövő listát. A  Duraku Pékség játékosa, Kabashi Shage szintén 18 góllal került a lista vezető helyre. A Forza Yellows Senior játékosa Schweier Csaba ontotta a gólokat. a 35 + kategóriában 35 gólt ért el. Az Elit ligában is remekelt. Ott is listavezető lett, TŰZ-PARTNER csapatában 23 alkalommal volt eredményes. A szervezőtől megtudtuk, hogy a szabályok nem tiltják, hogy egy játékos két csapat színeiben is játsszon. Az van tiltva, hogy azonos napon nem játszhat két mérkőzést. 

A 2022 évi bajnokság előkészítői munkálatai megkezdődtek, ahogy a kiírás elkészül, közöljük lapunkban.


Szerző: Szabó Ferenc