Magyar Kupa: a PMFC, a Szentlőrinc és a Kozármisleny is bejutott a 64 közé

2020. szeptember 19. 20:05 2020. szept. 19. 20:05

Baranyából öt csapatnak volt esélye a 2020/2021-es foci Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé jutni, a célt a PMFC, a Szentlőrinc és a Kozármisleny tudta megvalósítani. A PTE-PEAC és a Mohács együttesének nem sikerült ezt az eredményt elérnie.

A PMFC már a mérkőzés előtti napon elutazott Makóra, Vas László csapata biztosra ment a Csongrád megyei városban. A vezetőedző lapunknak a meccs előtt elmondta, több helyen lesz változás a pályára lépő csapatnál, mint ahogy a vasárnapi, Budaörs elleni találkozón volt. Abból az összeállításból Makón csak ketten - Grabant Bence és Króner Martin - voltak a kezdő 11-ben, a kispadon Rácz, Katona és Tihanyi kapott helyet. 

Az első félidőben nem esett gól, ám a második félidőt remekül kezdte a PMFC. A 47. percben Hegedűs szögletrúgása Ráczhoz került, aki azonnal lőtt, a labda azonban a felső lécről visszapattant Németh elé, aki közelről bevágta a makóiak hálójába a labdát, 1-0 a pécsiek javára. A folytatásra sem kellett sokat várni, a 49. percben Grabant előrevágta a labdát, amibe Batizi-Pócsi ért bele lábbal, amitől a labda irányt változtatott és ismét gól született, 2-0 a Pécsnek. A 76. percben ismét gól született, egy előre lőtt labdát Adamcsek értékesített, 3-0 a PMFC-nek. A 81. percben a Makó FC szépíteni tudott Radecz góljával, így a meccs végeredménye 3-1 lett a pécsiek javára, a PMFC ezzel pedig bejutott a Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé.

Baranya másik NB II-es csapata, a Szentlőrinc a BKV Előre csapatával mérkőzött meg. A vezetést a 10. percben a hazai BKV szerezte meg Wágner góljával, a szentlőrinciek az egyenlítést a 31. percben érték el Harsányi góljával. A 79- percben pedig Tóth Szabolcs varrta be a labdát a BKV-sok hálójába, így az eredmény 2-1 lett a baranyai csapat javára, amely ugyancsak bejutott ezzel a győzelemmel a legjobb 64 csapat közé. 

Az NB III-ban vitézkedő Kozármisleny is megszerezte a maga győzelmét, itthon sikerült 1-0-ra nyerniük a Tatabánya ellen Márkvárt góljával. A megye I-es Mohácsot az NB I-es Budafoki MTE búcsúztatta a Magyar Kupából 6-0-s győzelemmel, a PTE-PEAC-ot pedigt a Salgótarján csapata verte meg 7-0-ra.

 

Szerző: Szabó Ferenc

Címlapkép: Illusztráció/pixabay.com CCO

 

Forrás: Pécsi STOP