Magyar Kupa: hosszabbításban kapott ki a Puskás Akadémiától a Szentlőrinc, a PMFC nyert Salgótarjánban

2020. október 28. 16:51 2020. okt. 28. 16:51

A labdarúgó Magyar Kupa 7. fordulóját játszották le szerdán 12:30 órai kezdettel. A 64 együttes küzdelmeiben három baranyai csapat érintett, október 28-án az NB II-es PMFC és a Szentlőrinc, valamint az NB III-as Kozármisleny is pályára lépett. A továbbjutás egyedül a pécsieknek sikerült, a Szentlőrinc kapott egy négyest a Puskás Akadémiától, és a Misleny is alulmaradt Taksony SE-vel szemben.

A Szentlőrinc Kozármislenyben, ideiglenes hazai pályáján fogadta a Puskás Akadémia együttesét. A felcsúti gárda sikeresen kezdte a 2020-2021. évi labdarúgó bajnokságot. A 4. forduló után az NB I-es tabella élén voltak, tegyük hozzá, hogy voltak elhalasztott mérkőzések is. Ezt követően váratlan vereségekbe szaladt bele Hornyák Zsolt csapata, így jelenleg a középmezőnyben tanyáznak.

A Szentlőrincnek több váratlan győzelmet sikerült aratnia, Győrben diadalmaskodtak, legutóbb pedig együttese egyre több váratlan győzelmet ér el. Ide írhatjuk a Győri stadionba elért sikert, legutóbb pedig a Békéscsabát verték 3-0-ra a Viharsarokban.

Szerző: Szabó Ferenc

A Szentlőrinc SE-Puskás Akadémia derbi rendes játékidejében egyik csapat sem talált be a kapuba, a hosszabbítás viszont szokatlanul gólgazdagra sikerült.

A 97. percben Knezevic lépett ki a balösszekötő helyén és bombázott a kapufára. A kipattanóra Mance érkezett, és közelről megszerezte a Puskás első gólját, 0-1.

Alig telt el egy perc, újabb felcsúti gól született, azt is Mance szerezte, 0-2.

A 110. percben Radics passzolt a 11-es pont közelébe, onnan Jakub Plsek volt eredményes, 0-3.

A 118. percben Tamás Nándor passzolt a házi gólgyárosnak, Knezevicnek, aki negyedszer is bejuttatta a játékszert a hálóba, 0-4.

Szerző: Szabó Ferenc

A Szentlőrinc együttesének vezetőedzője, Marian Sluka a meccset követően azt mondta, nem volt sok idejük a pihenésre. Több videót is megnéztek a Felcsútról, a mostani meccs presztízsmérkőzés volt, a baranyaiak bizonyítani, a vendégek javítani akartak. A mester szerint a Puskás Akadémiának talán csak az Euroliga maradt, ezért mindent elkövettek a siker érdekében.

Szerző: Szabó Ferenc

- Mi nem tudtunk taktikázni, hogy a második sorunk szerepeljen. Jelenleg közel minden posztra közel két azonos képességű játékosunk van, velük oldjuk meg a feladatot – folytatta a vezetőedző.

Szerző: Szabó Ferenc

A PMFC csapata az NB III Keleti csoportjába játszó Salgótarján otthonába látogatott, ahol 3-1 arányban nyert. A pécsi gólokat Bohata, Németh és Kónya szerezte, a győzelem okán Vas László gárdája a továbbjutó 32 csapat között várhatja a sorsolást.

Az NB III-ban szereplő Kozármisleny szintén NB III-as csapat ellen játszott Taksonyban, de pont nélkül kellett hazautazniuk: Jelena Richárdék 2-0 arányban vereséget szenvedtek.

Szerző: Szabó Ferenc

 

 

 

Forrás: Pécsi STOP