Már csak a matematikai esély maradt a PVSK-VEOLIA számára

2021. március 13. 21:49 2021. márc. 13. 21:49

A PVSK-VEOLIA NB I-es férfi kosárlabda csapata szombaton este Pécsett a Lauber Dezső sportcsarnokban fogadta az Alba Fehérvár együttesét. A bajnokság az alapszakasz zárószakaszához közeledik. A Fehérvár már kiharcolta a további küzdelmeket a felsőházba. A veresség ellenére maradt matematikai esélye a PVSK csapatának a felsőházi küzdelmekre.

- Jól emlékszem az első, november eleji bajnokira, végig kiélezett, lüktető meccset vívtunk Dragan Aleksic együttesével. Jól kezdtünk, aztán a vendégek domináltak, felváltva vezettünk, a pécsiek a végjáték előtt, tíz ponttal elléptek, innen jöttünk vissza és sikerült nyernünk. A PVSK hazai pályán mindig veszélyes, szoros meccsre számítok, természetesen a mi győzelmünket várom. Nagyon fontos találkozó következik, el kell kezdenünk végre nyerni. A baranyaiak lendületes, gyors kosárlabdát játszanak, kellemetlen stílusú csapatnak számítanak - mondta Forray Gábor a vendégek vezetőedzője, csapatuk honlapján.

 

- Nagyon fontos mérkőzéseink vannak hátra – tudtuk meg a csapat honlapján, Dragan Aleksictől a PVSK vezető edzőjétől, aki azt is elmondta, hogy  - Az Albában is akadnak minőségi játékosok, így most sem lesz könnyű dolgunk. Azonban azt gondolom, hogy hazai pályán igenis reális esélyünk van a győzelem megszerzésre. A fehérváriak ereje főként a pick and rollokban van, így arra kell törekednünk, hogy minimalizáljuk az ebből szerzett pontjaikat. Ez a méregfoguk, amit, ha ki tudunk húzni, mi örülhetünk majd a meccs végén.

 

A PVSK-VEOLI csapatának nem sikerült az őszi mérkőzésen mutatott játékot megismételni. Szombat este Lewis közeli dobásával vezettek a pécsiek 2-0 ra. Ezt követően már csak futottak az eredmény után. A válogatott meghatározó játékosa Vojvoda Dávid a Lauber Dezső sportcsarnokban húzta a csapatát. A pécsiek nem tudtak vele mit kezdeni. A csapat pontjainak harmadát gyűjtötte. A másik oldalon Lewis, Brikic teljesítménye mentette meg a hazaiakat a nagyobb arányú verességtől.

A PVSK-VEOLIA - Alba Fehérvár 82-89 eredménnyel zárult.

Mérkőzés után Dragan Aleksic hazai csapat vezetőedzője értékelt: Gratulálok az Albának. 1 az 1-ben végig jobbak voltak. Védekezésünk nem tudta fel venni a harcot az ellenféllel szombat este. Futottunk az eredmény után. Vojvoda játéka dicséretes volt.

Forray Gábor az Alba Fehérvár vezető edzője: Sok vesztes mérkőzés után jöttünk Pécsre. Most végig mi domináltunk a találkozón. Jó pillanatban jött a győzelem. Úgy tűnt fizikálisan jobban bírtuk. 

Szerző: Szabó Ferenc