Már nem akadály a koronavírus-járvány Pécs-Harkány futói számára

2021. október 21. 14:28 2021. okt. 21. 14:28

A hagyományoktól eltérően a PVSK ősszel rendezi az ország egyik régebbi hosszú távú országúti futóversenyét, Pécs-Harkány között. Több száz futó vasárnap 11 órakor állhat rajthoz a Verseny utcában, a PVSK új stadionja közelében. Az eseményt az ismert járványhelyzet miatt került őszi időpontra.

- Érdekes a helyzet, ugyanis eddig mindig télen vagy kora tavasszal volt ez az esemény, soha nem rendeztünk ebben az időszakban Pécs-Harkány futóversenyt. Mindig ez volt az egyik első hosszú távú megmérettetés az országban, ezért sokan érkeztek olyanok, aki az egész évi szezon előtt szerették volna felmérni azt, hol tartanak a felkészülésben. Úgy gondolom, nem kell különösebben másként készülni, mint eddig, és mivel addigra már javában tart a versenyszezon, az eddigieknél jobb eredmények születhetnek. A korábbi rendezvényeken téli-kora tavaszi időpont volt, változékony időjárással, most abban bízzunk, hogy nem lesz rossz idő, és nagyon hideg sem.

Bízunk abban is, hogy több résztvevő lesz, hiszen addigra egy esetleges influenzajárvány is lefut már, és vannak olyanok is, akik nem szeretnek nagyon hidegben futni – mondta el a főszervező Frejer Balázs a PVSK honlapján.

Hozzátette, hogy: már minden engedélyünk megvan ahhoz, hogy megrendezzük a versenyt, amelynek pontos időpontja 2021. október 24, vasárnapBízunk abban, hogy közel annyi induló lesz mit az elmúlt években, és a járvány sem szól bele a rendezésbe. Mivel már csak pár nap van a versenyig ezért már nagy szigorítás nem várható.

Az online nevezés már régóta működik, folyamatosan érkeznek a jelentkezések. Nevezni az utolsó két hétben, azaz október 11-től hétfőn, szerdán és pénteken 11 -12:30-ig, a PVSK pályán, Pécs, Verseny utca 11-13., valamint a verseny napján, a helyszínen 8-10-ig lehet.

Az online nevezés a legnépszerűbb, de ezzel egy időben a nevezési díjat is át kell utalni. Viszont nekik is érdemes a rajtszámot átvenni még a PVSK irodában, mert így elkerülhetik a verseny napján a sorban állást.

Azt is megtudtuk, hogy a verseny pénzdíjas. Az 1-3 helyezettek, a 4-5-6. helyezett versenyzők, és az abszolút váltó első három helyezettei sportszervásárlási utalványt nyernek. A céges váltók ajándékcsomagot, a családi váltók, és a korosztályok 1-3 helyezettei pedig serleget kapnak. Idén nagyobb és színesebb lesz a verseny emblémájával ellátott egyedi érem, amit minden befutó megkap a célba érkezés után. Minden évben másként néz ki az érem, a mostani a Pécs-Harkány közötti úton futókat ábrázolja.

Szerző: Szabó Ferenc

Kép: pvsk.hu