Még az NB II-es nyitány előtt lesz szurkolókkal közös ünneplés a PMFC-nél

2020. május 30. 18:48 2020. máj. 30. 18:48

Házon belül lesz ünnepség a szurkolókkal, ahol az NB III Középcsoport bajnoki címének megnyerését is megünneplik. A játékosok emléktárgyat is kapnak, ezt mondta lapunknak Vas László, a csapat vezetőedzője, aki más, a PMFC-vel kapcsolatos eseményekről is beszélt.

- Levezető, alapozó, karbantartó edzéseket tart napjainkban a PMFC? - kezdtük a beszélgetést Vas Lászlóval, a PMFC mesterével, a Stadion utcai pályán. Gyors válasz érkezett:

- Ilyen helyzetben még sose voltunk, de levezető edzésnek nem mondanám. Talán a szinten tartás van legközelebb a valósághoz.  Mondhatom, hogy próbaidőszakban vagyunk.  Lehet, hogy a sporttörténelem talál ki ma valamilyen fogalmat napjaink edzéseire. Feltehető, hogy a későbbiekben derül ki, hogy a mostani módszerek jók.

A több hetes otthoni karanténos edzés után már nem csak az állóképesség és a fizikai edzések dominálnak. A PMFC-pályán már heti öt alkalommal edzünk, rendszeresen labdával. A pénteki napon egymás elleni mérkőzést is játszunk. Kezdünk kilábalni a vírus mélyütéséből.

A fiúk érzik, hogy szigorú egészségügyi előírások vannak. Például szerelésben jönnek, a fürdés elmarad edzés után. Mindenki otthon végzi ezt a műveletet.  A játékosok és a stábtagok környezetében koronavírusos betegről nem tudnak. Mondhatom, vírusmentes csapattal dolgozom

- írta le a PMFC életét Vas László.

Vas László - Fotó: Pécsi STOP/Szabó Ferenc

A vezetőedzőtől azt is megkérdeztük, hogy az MLSZ edzőbizottsága adott-e irányelveket az edzések levezetésére ebben a szokatlan helyzetben, illetve arra is rákérdeztünk, hogy miért nem alkalmas a pálya NB I-es mérkőzésre.

- Nem kaptunk semmiféle javaslatot, módszert az edzésekre. Hozzáteszem, szükség sincs rá. Minden edző megtalálja a csapata számára a legmegfelelőbb módszert. Az éles meccseken kiderül, hogy a döntések jók voltak-e.

A PMFC pálya mindenben megfelel a követelményeknek, de nemrég írták elő, hogy az NB II-es csapatok pályájának is fűthetőnek kell lennie. Ez nincs meg nálunk, de felmentést már megkaptuk a licensz odaadásakor

- mondta.

A tréner hozzátette, hogy közös ünnepségre készülnek a szurkolókkal, közösen ünneplik meg a bajnoki cím elnyerését, igaz, egy félbeszakított idény után.

- Pécsett a drukkerek megérdemlik, hogy találkozhassanak a játékosokkal, ősszel alig pár százan voltak kint szurkolni, majd a 5-6 forduló után már közel kétezren. Lesz ünnep még az NB II-es nyitány előtt

- mondta határozottan Vas László, a PMFC vezetőedzője.

 

Szerző: Szabó Ferenc

 
Forrás: Pécsi STOP