Megérett az edzőváltás gyümölcse a PINKK csapatánál

2022. január 7. 21:13 2022. jan. 7. 21:13

A BKG elleni októberi fájó vereséget követően, a PINKK Pécsi 424 szakmai stábot érintő változás következett be. A csapat az új edzői hármassal, Debreceni Eszterrel, Bekk Zsanettal és Kovács Martinnal az előttük álló feladatokra való felkészülésnek. Kezdésnek a bajnokságban veretlen, az Euroligában is jól szereplő Sopronhoz látogattak. Három mérkőzést követően szombaton Kozármislenybe TFSE-MTK együttese vendégként látogat.

A lecserélt edző, Miljkovic Vanja zárómérkőzésen a VASAS ellen elmondta:

Jobban kezdtük ellenfelünknél a mérkőzést, 9-2-es előnynél azonban öt büntetőt is kihagytunk. Tizenháromra nőtt ez a szám a meccs végéig, ami rengeteg és találkozót is eldönthet bizonyos esetekben. A héten nem úgy edzettünk, ahogy kellett volna, megmutatkozott, hogy ha nem dolgozunk keményen minden nap, nem fogunk sikereket elérni. Határozottan nem voltunk itt fejben és ezt nagyon sajnálom, hiszen a jó kezdés sokkal többet prognosztizált.

A váltás utáni első találkozón a Sopron Basket mérkőzés után  

Bekk Zsanett értékelt: – Gratulálok a Sopronnak! Túl nagy meglepetés nem történt. Nálunk a csapatnál nagy változások voltak a héten, és más edzésritmusban is dolgoztunk, mint szoktunk. A fáradtság ki is jött, védekezésben azonban sokkal keményebben dolgoztunk, mint korábban. Ha ezen az úton haladunk tovább, akkor sokkal sikeresebbek tudunk majd lenni.

Bekk Zsanett Csata elleni találkozó után: – Büszkék lehetünk magunkra, ez volt az első olyan meccs, mióta együtt dolgozunk, amikor láttuk a munkának az eredményét. Adott a lehetőség, hogy megszerezzük az első győzelmünket, jó lett volna most, de azon leszünk, hogy ez sikerüljön a következő mérkőzésen.

 

Debreceni Eszter: – Tudtuk, hogy a Szekszárd az egyik legerősebb csapat a bajnokságban, így tőlünk is nagyobb keménység elvárható lett volna. Más jellegű munkát kezdtünk el az elmúlt héten, ez fizikálisan meghatározta, hogy nem úgy tudtunk teljesíteni, ahogy akartunk. Voltak apróbb célkitűzéseink, ezeket csak részben tudtuk megvalósítani. Bízom benne, a sok elvégzett munka be fog érni. Azokon a mérkőzéseken, ahol ki-ki meccseket fogunk játszani, ezeket a dolgokat elő fogjuk tudni venni és sikeresen fogjuk alkalmazni.

 

Kovács Martin: – Voltak hullámvölgyeink, de a csapat erejét mutatja, hogy ki tudtunk belőlük jönni. Azt csinálták a lányok, amit kértem, az elejétől kezdve agresszívak voltak. Egy hónapja melózunk, látszik az elvégzett munka, és hogyha ugyanígy dolgozunk tovább, akkor el tudjuk érni a céljainkat.

A 14. fordulóban VBW CEKK Cegléd–PINKK Pécsi 424 65–75 eredménnyel zárult találkozó. A második felvonást fej-fej mellett kezdték meg az együttesek, míg nem a hazaiak 19-17-nél – Szabó Petra kosarával – átvették a vezetést. A tabella  sereghajtója azonban egy pillanatra sem adta meg magát, nem hagyták meglépni a sárga-kék együttest. Egy kiélezett mérkőzés kerekedett a második negyed végére, hiszen egyik csapat sem tudott számottevően elszakadni. Ez egy hatalmas lehetőség volt a pécsi együttes számára, hogy megszerezzék idei első győzelmüket. A félidő végül Davis utolsó másodperces hárompontosával végződött, amivel a felek 32-32-ről fordulhattak. Davis ekkor már 17 dobott pontnál járt, amiből 9-et távoli dobásokkal szerzett. A folytatásban ismét a ceglédieknek kedvezett jobban a szerencse, amivel bár közelebb férkőztek ellenfelükhöz, a vezetést továbbra sem tudták átvenni. 60-70-nél Mujovic talált be távolról és ez a 10 pontos differencia a mérkőzés végére is megmaradt. Hatalmasat küzdött a PINKK Pécsi 424 és ezzel megérdemelten szerzeték meg a szezon első győzelmét – 65-75-re hazai pályán verték a VBW CEKK Cegléd együttesét.

Szombaton mind három pécsi NB I-es kosárlabda csapat bajnoki mérkőzést játszik.

A PVSK-VEOLIA Kecskemétre utazik. Az NKA Universitas PEAC otthonában a VASAS Akadémiát fogadja. A PINKK Pécsi 424 Kozármislenyben a TFSE-MTK fogadja.

 

 

 Szerző: Szabó Ferenc