Megnyerte az osztályozót a PEAC labdarugócsapata

2022. június 13. 16:02 2022. jún. 13. 16:02

Kiütötte a PEAC Baranya megye I. osztályában játszó csapata a Komárom-Esztergomi együttest, a Zsámbék gárdáját 5-2. arányban. A megye bajnoki osztályzón a pécsi mérkőzésen 2-0 ra nyertek a hazaiak, Makai Márk két találatával. A visszavágón a baranyai csapat gólfesztivált rendezett és lehetőséget kapott az NB III-as bajnokságban való indulásra.

Felkészülten várta a PEAC labdarúgó csapata a szezon utolsó, és az egyesület jövőjét nagyban befolyásoló mérkőzését, amelyre vasárnap 17:00-kor Zsámbékon került sor.

Baranya megyében mindenki remélte, hogy az otthon szerzett kétgólos előny elég lesz a PEAC -nak, az NB III.-as tagság kiharcolásához. Nyilván, a Zsámbék SK labdarúgói nem így gondolták, és mindent megtettek azért, hogy az ő vágyuk váljon valóra. A PEAC-nak egyetlen dolga volt, hogy Lőrinc Antal vezetőedző taktikáját és utasításait követve a saját játékukra figyelve, és még egyszer utoljára minden erőt, fegyelmezettséget és tudást összeszedve belépjenek álmaik kapuján

Egy hete a Verseny utcában, a Várkői Ferenc nevét viselő sportpályán a PEAC végig támadta a 90 percet, de a csapat a második félidőben tudta megtörni a Zsámbék kemény védekezését és tudtak két gólt rúgni.

A visszavágón Zsámbékon már a 4. percben pécsi gólnak örülhettek a vendégek. Udvardi Dániel kezdte meg a gólgyártást, majd a pécsi csatár a 21 és a 24. percbe is betalált, 0-3. Összetett eredmény már 0-5 volt.

A második félidő 50. és a 60. percben tudtak szépíteni a vendéglátók, Kállay Benedek egymás után két gólt vágott a pécsi kapuba. A PEAC ereje nem fogyott el, Gelencsér Gergő és Fürész Bence tovább növelte a pécsi előnyt.

Az osztályzó második mérkőzése bizonyította, hogy a Baranya megyei labdarugó bajnokság I. osztálya sokkal erősebb, mint a Komárom-Esztergom megyei bajnokság.

A Dél-Dunántúlról a PEAC mellett, több rúgott góllal a Tolna megyei Majos jutott az NB III-ba. Somogyból a Balatonlelle gárdája Bánk-Dalnoki Akadémia ellen alul maradt

 

Szerző: Szabó Ferenc