Megszakadt a PMFC sikersorozata Győrben

2021. február 1. 13:02 2021. feb. 1. 13:02

Szokatlan időpontban, január 31-én rajtolt a 2020-2021-es NB II-es labdarúgó-bajnokság tavaszi rajtja. A tokiói olimpia, a labdarúgó EB, és több nemzetközi mérkőzés elmaradása a koronavírus világjárvány miatt, döntötték a sportvezetők a korai rajt mellett.

Az ETO stadionban remekül előkészített pályán kezdték a mérkőzést a csapatok.

A PMFC perceken keresztül irányította a játékot. A hazai kapusnak Gundel Takács Bencének több alakalommal is munkát adtak a pécsi támadok.  A 12. percben három hazai szögletrúgás. A PMFC menti a pontrúgásokat a 13. percig. A vendégek először célozták meg a vendég kaput és számukra a fejes gólt ért. 

 

Erdei a 13. percben alapvonalról középre ívelt, érkezett a házi gólkirály Priskin, aki az ötösről a hosszú sarokba fejelt, 1-0.

 

A 23. percben újabb Priskin gól.  Szöglettel indult, majd Bagi fejel középre és az ötösön belül tartózkodó Priskin szerencsés módon bekotorta csapata második gólját. 2-0.

 

A második hazai gól után a piros-feketék többet birtokolják a labdát. Több szögletet is rúgnak. A Győr több alkalommal, faultokkal akadályozza a pécsiek folyamatos játékát. A 32. percben Konya lövése ad munkát Gundelnek. A 40. percben hazai kapus, Futó lövését a léc alól húzza le. A 42. percben a pécsi Katonát lökte el Lipták 16-on belül. A játékvezetőtől Szilasi Szabolcstól sárgalapos figyelmeztetést kapott.

 

A statisztika a pécsiek számára kedvezőbb. Kapura a PMFC öt lövést küldött, a hazaiak hármat. Szögletet a PMFC hatot rúgott, a Győr négyet. A két gól viszont a Győri ETO mellet van. A szünetben Vas László két cserét hajtott végre.

 

Az 59. percben Lipták haza adja a labdát. Gundel a hazaiak kapusa meglepődik. Óvári ballal fél magasan 10 méterről a kapu jobb oldalába bombázott, 2-1.

 

A gól után a PMFC támadásba marad. A 16-os közeléből több szabadrúgást ereszthetnek a győri kapura. Lövések elakadnak a sorfalban, vagy a kapu fölé szállnak. Szögleteket is a vendégek rúgnak többet. A pécsi csapat mindent elkövet az egyenlítésért. Ritka, amikor az edző az öt csere lehetőségét kihasználja. Vas László megtette, a 63. percben Ráczot, Keresztes váltotta. Hazai oldalon maradt a megszokott csere szám, a három. Záró eseményként Futó lövését bravúrral hárította Gundel a 90. percben.  Kroner közeli fejesét újabb bravúrral szögletre mentette Gundel.

 

Vas László a PMFC vezetőedzője mérkőzés után elmondta, hogy apró hibákból kapták a gólokat, ez bosszantó volt. A fiukból hiányzott a vagányság. Azt is elmondta, hogy a PMFC nek nincs Priskin Tamása, de van egy eredményes csapata, akinek az a feladata, hogy mérkőzésről, mérkőzésre többet, jobbat hozzon ki magából.

 

WKW ETO FC Győr- PMFC 2-1

 

A Szentlőrinc NB II-es labdarúgó csapata vasárnap a kora délutáni órákban bajnoki mérkőzésen otthonában fogadta a SZEGED-CSANÁD gárdáját.  A végeredmény már az első félidőben eldőlt. A hazaiak Kapronczai és Fröhlich, illetve Grumics góljaival 2-1 arányban nyerték a találkozót az erősen havas pályán.  A baranyai csapat a győzelemmel megelőzte a bajnoki tabellán a Szeged együttesét.

Szerző: Szabó Ferenc