Megszakadt a PMFC veretlenségi sorozata a Stadion utcában

2021. március 14. 19:08 2021. márc. 14. 19:08

A PMFC NB II-es labdarúgó csapata vasárnap ebédidőben fogadta a Stadion utcában, a Debrecen csapatát bajnoki mérkőzésen. Az NB II-es bajnokságban a Debrecen kilóg a mezőnyből. A csapat összetétele már napjainkban is NB I-es. Itt játszik többek között Dzsuzsák Balázs 108 szoros válogatott. Írhatnánk, ha nem tombolna a világjárvány, 6-7 ezer szurkoló a nézőtéren lenne. Hozzá tesszük A PMFC is kilóg a sorból a szikla szilárd védelmével. A bajnoki címre esélyes ellen kétszer inogott meg a védelem.

Egy hete a DVSC otthonában verte a Kaposvárt 2-0 arányban. A PMFC Budaörsön győzedelmeskedett 1-0 arányban. A 2020-2021 évi bajnokság őszi mérkőzésén a Debrecen nyert otthonában 3-1-re. A vasárnap délben kezdődött mérkőzésen a vendégek örülhettek először. A 6. percben Dzsuzsáktól indult a labda, majd Bárány vezette jobb szélen, majd Szécsihez passzolt, aki félmagasan a kapu jobb oldalába lőtte a labdát, Helesfay spárgázott, de menteni nem tudott. Ha Preklet számit a passzra nem 0-1 az eredmény. A vendég vezetés után először Geiger, majd Katona adott munkát a debreceni kapusnak. A 24. percben Katona lövésénél Gróf minden tudására szükség volt, először kézzel majd a kipattant labdát lábbal rúgta az alapvonalon túlra. Az első félidő második felében a pálya közepén játszadoztak a labdarúgók, igazi gólszerzési lehetőséget egyik kapu előtt sem láttunk.

A 61. percben Bodi növelhette volna a DVSC góljainak számát, ám először a kapufa mentett, majd Rácznak két alkalommal is sikerült megakadályozni a labda gólba jutását. 

A 62. percben Preklet és Pávkovics összefejelt, a pécsi játékoshoz orvosra volt szükség. Preklet rövid ápolás után tudta folytatni a játékot.

A mérkőzéseken a játékosok frissítése a pécsi oldalon kezdődött. Az első sárgalapot is pécsi játékos kapta Konya akasztotta Bárányt a 65. percben.  A 72. percben az egykori válogatott játékosok, Dzuzsák Balázs és Varga József mellé csereként pályára lépett Ugrai Roland is. A 86. percben a DVSC mestere csereként Baráth Péter küldte pályára. A fiatal játékos első megmozdulásaként rossz ütemben csúszott be Grabantnak. A rutinos FIFA játékvezető Bognár Tamás azonnal felmutatta a piros lapot a frissen érkezett debreceni labdarúgónak. A hosszabbításban a pécsi kapu közelében egyedül maradt Bényei. A játékos nem hibázott és bevágta csapatuk második gólját Helesfay kapujába 0-2. Grabant Bence csak figyelte a DVSC játékos lövését.

Az időjárás Pécsett nem kedvezett a csapatoknak, végig viharos szélben játszottak. A 60. perc tájékán az eső is neki eredt. Talán a külső körülmények is ártottak a folyamatos játéknak. Mind két oldalon vagdostak előre a játékot. A DVSC tudott jobban sáfárkodni és alkalmazkodni az időjáráshoz.

 

Az NB I,-ben és az NB II-ben a válogatott nemzetközi köztelessége miatt három hét szünet következik. A PMFC legközelebb márciusban Siófokon lép pályára.  

Szerző: Szabó Ferenc