Megtört a jég, hazai pályán nyert a PMFC

2021. augusztus 22. 22:06 2021. aug. 22. 22:06

Az NB II. 2021-2022 évi bajnokság ötödik fordulójában, az elmúlt év, két meglepetést nyujtó csapata mérkőzik meg: a PMFC a Soroksárral, Pécsett a Stadion utcában. Mindkét csapat vasárnap este a győzelemért lépett pályára. A pécsi célkitűzés sikerült. A hazaiak 2-0 ra verték az Ajka gárdáját Pécsett, a Stadion utcában vasárnap este.

A jelenleg 17. helyezett ajkaiak A PMFC-hez hasonlóan első győzelmükre hajtanak. A nyitányon nagy küzdelemben 2-1-re kikaptak a bajnokesélyes Vasas otthonában, majd 1-1-es döntetlent játszottak a jó erőkből álló Siófok ellen. A harmadik játéknapon vezetésük ellenére 3-1-es vereséget szenvedtek az újoncként remekelő Kecskemét vendégeként, míg a legutóbbi játéknapon 1-1-re végeztek az élmezőnyhöz tartozó Szolnok ellen. A PMFC a 2021-2022 évi bajnokságot hazai pályán a Szombathely ellen kezdte, ahol a vendégek diadalmaskodtak. A folytatásban hátrom döntetlent játszottak a Vas tanítványok, a Szentlőrinc, Budaörs, Soroksár ellen.

A 8.percben jobb oldalon Hegedüs-Kövesdi-Korner a labda útja. A pécsi támadó lövést Horváth mezőnybe tenyerelte, Geiger elé, akinek lövése a jobb kapufáról pattant vissza mezőnybe. A 14. percben Hegedüs átcselezett két ajkai védőt, a 16-os közeléből eleresztett erős lövése centikkel szált el a felső léc felett, Hegedüs Márk remek lendületben van a mérkőzés eleje óta. A 22. percben remekül helyezkedett, üresben kapott labdát Geigertől. A gólérzékeny pécsi támadónak már csak a kapus mellett kellet elgurítani a labdát, ami sikerült, 1-0. A 30. percben Hegedüst arcon könyökölte Lehoczky. A pécsi gólszerző a földön maradt, ápolásra volt szüksége. A 33. percben Geiger keménykedett, sárga lap a jutalma. A 38. percben Dragoner elől, Helesfay vetődve fogta meg a labdát.. 

Szünetben a pécsi megbízott edző, Szabados József cserélt. A gólszerző nem tudta folytatni a játékot, helyette Grabant Bence lépett pályára. A vendégek kettőt cseréltek, Dragoner és Lehoczky hagyta el a pályát. Az 50. percben Gaál Bálint került gólhelyzetbe. Helesfay bravúrjára volt szükség, hogy az egyenlítés elmaradjon. Az 52. percben Kövesdi gyűjthette volna a pécsi gólokat. Nagyerejű lövését az ajkai kapusba bombázta. A 60. percben négy szögletet rúgott a Pécs. A védők remekül vagdosták ki a labdát az alapvonalon túlra. Geiger a 65. percben került gólszerzés közelébe, de gyenge lövését a vendég kapus könnyedén fogta. Biró akasztotta Hefflert a 67. percben. A pécsi játékos sárga lapot kapott. Grabant elfutott a jobb oldalon beadott középre, Heffler egy méterről pöccintett a gólvonalon túlra  a labdát, 2-0 a  69. percben. Öngól! Tóth Gergely reklamált a pécsi gólnál, sárga lapot mutattak fel a játékosnak. A 78. percben Geiger akadályozta  a szabadrúgás elvégzést, újabb sárga, így a piros lapot is megkapta. A 82. percben kakaskodást láttunk, Katona és Sejben is sárga lapot kapott.. 

 

Mérkőzés után Kis Károly vezető edző elmondta, hogy: Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz. Sok a sérültünk, többen eligazoltak Ajkáról. Nem erre akarom fogni  verességet. A Pécs ma jobb volt gratulálok nekik. Kulcsár Árpád sport szakmai igazgató, az eltiltott Vas László helyett a sportvezető értékelt: -nem úgy indult a mérkőzés ahogy terveztük. A bemelegitésnél már két játékosunk összefejelt, az egyik turbánnal játszott. Görcsösen kezdtük a mérkőzést, utána jobb helyzet kihasználással akár több gólt is rúghattunk volna. 
 

Szerző: Szabó Ferenc

Kép: pmfc.hu