Megtört a jég, pont nélkül utazott haza a Siófok Pécsről

2020. október 4. 22:35 2020. okt. 4. 22:35

Megtört a jég a PMFC-Siófok NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzésen Pécsett a Stadion utcában vasárnap este. A vendéglátó együttes augusztus 30-a óta nem tudta győztesen elhagyni a pályát, ez végül október 4-én sikerült, itthon tartották a három pontot.

A mérkőzést remekül kezdte a PMFC, szögletek és kapura lövések is nehezítették a Siófok életét.Gólra viszont a 33. percig kellett várni. A pécsiek bedobáshoz jutottak a jobb oldalon, Futó volt a végrehajtó. A labda Adamcsekhez került, aki fejjel továbbította Hegedűsnek, a fiatal támadó pedig fordulásból, 12 méterről látványos gólt rúgott a jobb felső sarokba, 1-0 a PMFC javára. 

Fotó: Szabó Ferenc

A mérkőzés hátralévő részében a hazaiak több gólhelyzetet is kidolgoztak, de sajnos nem sikerült azokból találathoz jutni, maradt az 1-0-ás végeredmény. A Siófok az eddigi tíz meccs mindegyikén betaláltak a hálóba, a sorozatuk viszont megtört Pécsett.

Fotó: Szabó Ferenc

Pécsi oldalon sokan várták Bajner Bálint pályára lépését. A támadó poszton játszó labdarúgó a PMFC-hez igazolása előtt öt hazai és hat külföldi csapatban szerepelt közel tíz év alatt az MLSZ adatbázisa szerint. Általában neves csapatoknál játszott, ám egyik egyesülettel sem volt tartós a kapcsolata.

Helyette viszont a Tiszakécskéről érkezett Tölgyesi Viktor kapott bizalmat a 49. születésnapját ünneplő Vas Lászlótól, Bajner végig a cserepadon várt bevetésre. Bajner egyébként közel fél évig a Siófok igazolása is volt, de nem lépett pályára.

Fotó: Szabó Ferenc

- Sok helyzetünk volt, de mindig belecsúszott valami hiba, ezeket kell kijavítani – értékelte a meccset a pécsiek mestere. Az ellenfél magas labdákkal próbálkozott, talán egy kapura lövésük volt. Nagyon fontos volt, hogy a 3 pontot itthon tartsuk – tette hozzá.

- Mindig mondom, az NBII a lepattanó labdák bajnoksága, ilyen gólt kaptunk ma is – ezt már Mihalecz István, a Siófok sportigazgatója mondta a játék végét jelző sípszót követően. - A Pécs nem érdemtelenül nyerte a találkozót, nem érdemtelenül kapnak ilyen kevés gólt. Mi kevesebbet birtokoltuk a labdát, a párharcokban alulmaradtunk, a PMFC agresszívebben játszott. Én úgy láttam, hogy csapatom az utolsó tíz percben akart csak gólt rúgni – vélekedett Mihalecz.

A másik baranyai NB II-es csapat, a Szentlőrinc is nyert, idegenben, az ETO FC Győr otthonában 1-0-át sikerült játszania.

A magyar válogatott szereplése miatt az első és a másodosztályban vitézkedő csapatok bajnoki mérkőzést nem játszanak a héten. A PMFC legközelebb október 18-án Szolnokon lép pályára. A Szentlőrinc szintén vasárnap játszik, a Kazincbarcikát fogadják Kozármislenyben, fél háromtól. Baranya megye egy hét múlva sem marad NB-s mérkőzés nélkül, hazai pályán az NB 3-ban játszó Kozármisleny október 10-én, szombaton a Szekszárdot fogadja.

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP