Mélyponton a PMFC, kikapott idegenben a Tiszakécske ellen

2021. december 5. 17:46 2021. dec. 5. 17:46

A PMFC közel egy hónapja hazai pályán 6-1-re verte a Nyíregyházát. Ezt követően vereségek és döntetlenek kerültek az NB II-es labdarúgó bajnokág zsákjába. Fájó kikapások hazai pályán is. Legutóbb a Dorog vitte el a három pontot a Stadion utcából. Vasárnap 13 órától a kedvezőtlen mérleg javítására készültek a piros-feketék Tiszakécskén. A cél nem síkerült, gól gazdag mérkőzésen 3-2-re alulmaradtak a pécsiek Bács megyében.

Egy harcos, kemény mérkőzésre számítottak a pécsiek, amelyen a sok sérülés és betegség okán, az utolsó erőtartalékaikat maximálisan kiviszik a pályára a fiuk. Annak ellenére, hogy a Tiszakécske jó passzban van, és az edzőváltás óta szorgalmasan gyűjti a pontjait, egy céljuk kell, hogy legyen: pontokkal térjenek haza Pécsre.

A vasárnapi mérkőzéssel kapcsolatban Visinka Ede, a Tiszakécskei LC NB II-es csapatának vezetőedzője nyilatkozott klub honlapján:

Az elmúlt mérkőzéseken a Pécsnek voltak hiányzói. Ennek ellenére nagyon oda kell figyelnünk, mert erős a keretük és a beugró játékosaik is veszélyesek. Nekünk az elmúlt hetek jó formájára kell építenünk. Tudjuk, hogy ez a mérkőzés milyen veszélyeket hordoz számunkra, de szeretnénk itthon tartani a három bajnoki pontot!

A PMFC az egy hete hazai pályán a Dorog ellen lejátszott mérkőzés kezdő csapatán, egy helyen, a középpályán változtatott Vas László vezető edző, Kövesdi helyén Katonát küldte pályára.

A mérkőzés hazai támadásokkal kezdődött, Oláht a pécsiek a kapu előtt szerelték. A 7. percben Kovács szabadrúgásból a pécsi kapufát találta el.

A 23. percben az első igazi pécsi támadás. Az elsőt Holczer Ádám egykori pécsi kapus bravúrral hárította, majd Tihanyi Olivér közelről bevette a hazaiak kapuját 0-1. Tihanyi a 2021-2022 évi bajnokságban az első gólját szerezte meg.

A 31. percben egyenlítettek a hazaiak. A 2014-2015 évi szezonban még a PMFC színeiben játszó Heffler Norbert 17 méterről lövésre szánta el magát. A nagy erővel megküldött labda beakadt Helesfay kapujába, 1-1.

A PMFC a saját térfelén adogat, a hazaiak a pécsi előterébe terelték a labdát. A 40. percben Zádori Krisztián lövésre szánta el magát és sikerült a fordítás a Tiszakécskeiek számára 2-1.

A második félidőben Marques-Airosa helyére Károly Bálint érkezett. Az 51. percben Adamcsek Máté begyűjtötte 4. sárgalapját. A hazai oldalon Farkas is besárgult az 57. percben. Vas László, pécsi edző a 60. percben is cserélt, Svedyukot, Geiger váltotta. A 63. percben Radványi Ádám játékvezető 11-est ítélt a hazaiak javára. Az ítélet végrehajtó  Heffler volt. A jól helyezett lövést Helesfay a pécsi kapus védte. A 65. percben újabb Heffler bomba, újabb Helesfay bravúr. A 71. percben a pécsi góllövőt, Tihanyit, Okorie David  váltotta. Újabb vendég csere a 76. percben, Adamcsek helyére Kövesdi érkezett. A hazai vezető edző, Visinka Ede az első cserét a 79. percben hajtotta végre, Oláht, Csösz váltotta. A 86. percben ismét Heffler részese a hazai gólnak. A hazai csapat csatára, Kövesdi Péterhez passzolt, aki a jobb alsóba juttatta a labdát, 3-1. A PMFC nem adta fel. A csereként pályára lépő Kövesdi közelről megszerezte a PMFC második gólját, 3-2. A hosszabbításba a hazai Csősz Richárd időhúzásért kapott sárgalapot.

 

A Szentlőrinc NB II-es labdarúgó csapata is a mai napon játszott. Kaposváron a Rákóczi stadionban fogadták a Kecskemét csapatát. A félidőben 1-1 es eredménnyel mentek pihenőre a baranyaiak. A második félidő már nem sikerült a Szentlőrincnek 4-1 arányban alul maradtak.

 

A Merkantil Bank Liga NB II 19. azaz utolsó őszi fordulóját játszották le a csapatok vasárnap. Egy hét múlva következik a 2021-2022 évi bajnokság előre hozott mérkőzése, a Szombathely ellen, a PMFC számára. A Szentlőrinc a Szolnokot fogadja otthonában.

 

Szerző: Szabó Ferenc

Fotó: PMFC Facebook-oldal