Miroslav Grumics visszatért Baranya megyébe

2021. július 6. 22:01 2021. júl. 6. 22:01

Visszatért Baranya megyébe Miroslav Grumics veterán csatár. A Szerbiából származó labdarugó 7 éve a PMFC-ből távozott, és napjainkban a Szentlőrinc NB II-es csapatába igazolt. A „csupaszív” játékos már a Budafok elleni edzőmérkőzésen gólt is rúgott.

Az biztos, hogy Grumic Miroslav személyében nem zsákbamacskát igazoltak. Senkinek sem kell bemutatni a szerb csatárt, hiszen több mint tíz éve Magyarországon játszik. Hatalmas tapasztalattal felvértezett támadó, aki a Kaposvár, a PMFC, a DVTK, a Szombathelyi Haladás és a Zalaegerszeg színeiben nagyon sok meccsen lépett pályára az élvonalban, legutóbb pedig a másodosztályban a 10. helyen végzett Szeged-Csanád Grosics Akadémia játékosa volt.

– Nem árulok el vele nagy titkot, hogy régóta jól ismerem a szentlőrinci vezetőket, jó viszonyt ápolunk – fogalmazott a 37 éves Grumic Miroslav a csapat honlapján. A csapatban sok a fiatal játékos, azért jöttem, hogy segítsek, hogy a pályán és azon kívül is példát mutassak számukra. A célunk az, hogy minél előbb biztosítsuk a bentmaradást az NB II-ben. Nem lesz könnyű, mert ez egy erős bajnokság, minden évben egyre erősebb a mezőny, de szerintem nem lehet gond, mert Szentlőrincen sok a tehetséges, ambiciózus fiatal és nagyon jó a szakmai stáb!

– Kellő tapasztalattal felvértezett, hatékony támadót, aki minőségi erősítést jelent, nagyon nehéz ma Magyarországon találni mondta sportszakmai igazgató telefonon, Fekete Tivadar. Nem mellesleg olyan csatárt kerestünk, akinek a személyisége is passzol a klubfilozófiánkhoz. Grumic Miroslav minden feltételnek megfelel, olyan rutinos csatár, aki rengeteget megélt már a pályán, sokat tud segíteni a fiataloknak, nagyon hasznos lehet a csapatunk számára. Amióta hazánkban futballozik, végig kapcsolatban voltunk, végigkísértem a pályafutását, és most nagyon örülök annak, hogy együtt dolgozhatunk vele.

 

Az MLSZ-ben már elkészült a 2021-2022 évi NB II-es labdarúgó-bajnokság sorsolása. A Szentlőrinc augusztus elsején játssza első mérkőzést az új szezonban, Szolnokon, a Tisza ligeti pályán. Augusztus 8-án már megyei rangadót rendeznek a Lőrinciek otthonában, a PMFC csapatát látják vendégül.


Szerző: Szabó Ferenc