Mohács az NB-III kapujában

2021. március 17. 18:15 2021. márc. 17. 18:15

A PMFC NB II-es labdarúgó csapata mellett, a Mohács Megyei I. osztályban játszó focistái is szikla szilárd védelemmel rendelkeznek. A Pécs 29 mérkőzésen 18 gólt gyűjtött. A teljesítmény a legjobb, az NB I-es és az NB II-es bajnokságban egyaránt. A Mohácsi védelem Magyarország 19 megyei és a Budapesti I. osztályú bajnokságot figyelve, 16 mérkőzésen 3 gólt kapott. A Duna partiak teljesítménye országosan is egyedinek számit.

A mohácsi TE teljesítményét megközelíteni a Csongrád-Csanád és a Győr-Moson-Sopron megyei bajnokság éllovasai tudták. A Csongrád megyében játszó Makó csapata 4 gólt kapott. A képzeletbeli dobogón harmadik helyén a Győr-Sopron megyéből az ETO Akadémia 18 góllal helyezkedik el. A három listavezető csapatai veretlenek is a bajnokságukban. A Mohács az elmúlt hét végi mérkőzésen először játszott döntetlent a Pécsvárad otthonában. Előzőekben minden mérkőzésen győzedelmeskedtek.

 

A Mohács sikeres teljesítményéről vezetőedzőjükkel Kvanduk Jánossal beszélgettünk.

- Közel egy éve Takács Lajostól vettem át a csapatot. Lajos, Márton Gáborral Zalaegerszegre igazolt pályaedzőnek. Mink Olivértől remek utánpótlás korú játékosokat kaptam. Olivér is elment Taksonyba, NB III-ba vezető edzőnek. Több játékosunk megfordult a magasabb osztályokban. Például Csobán Dominik a PMFC-Matias -ban kapus poszton játszott. Schmidt Zsolt PMFC-ben és a Kozármislenyben is igazolt játékosként szerepelt. Vég Bence a Siófok labdarúgója volt. Heti 3 edzésen és 1 rehabilitációs foglakozáson készülünk a bajnoki mérkőzésekre. Mindenkinek szokatlan a debreceni és a februári bajnoki mérkőzések lejátszása. Az minden labdarúgással foglakozó számára szerencse, hogy sok a müfüves pálya és enyhe a tél.  A kevés pihenőről élvonalbeli edzők elmondták, hogy a játékosok körében sok a kontakt nélküli sérülés. Nálunk a csapatnál eddig nem volt gond, de mi lesz, májusba az majd akkor derül ki. Erre nincs tapasztalat. A labdarúgásban, de más sportágakban is a koronavírus járvány miatt szokatlan programok alakultak ki. Mi megúsztuk a pandémiát, egy játékosunk kapta el a bajt, de karácsonyi szünet volt, így kontaktja se volt.

Kvanduk János azt is elmondta, hogy a legutóbbi döntetlen Pécsváradon nem okozott földindulást. Az természetes, hogy egy siker sorozat megszakad. Ki elemeztük a hibákat, azt most is mondom, 2-0-as vezetés után nem lett volna, szabd ikszelni. A bajnokság megnyerésére és osztályzora is készülünk. Ha ezt júniusba tennénk, már késő lenne.  Mohács nagyváros, évekig volt NB II-es és NB III-as csapata. Célunk, hogy ismét magasabb osztályba játsszon a Duna parti együttes.