Munka nélkül maradtak a kapusok a Szentlőrinc-DEAC mérkőzésen

2021. április 26. 16:32 2021. ápr. 26. 16:32

Vasárnap a kora esti órákban a sereghajtó DEAC-ot fogadta a Szentlörinc labdarúgócsapata, az NB II-es bajnokságban. Hazai pályán élni kellett a lehetőséggel, és mindenképpen meg kellett szerezniük a három pontot, hogy az együttes tovább távolodjon a kiesésizónától. A cél nem sikerült a 0-0 ra végződő mérkőzésen.

A hazai csapat a Szentlőrinc jó passzban van. Az utolsó öt bajnokin nem szenvedett vereséget, a legutóbbi kettőt megnyerték, előtte pedig háromszor ikszeleltek. A megszerzett kilenc pontnak köszönhetően csapat elmozdult a kiesőzónából, a 19. helyről egészen a 15. pozícióig küzdötte fel magát, ráadásul immár négy pontra vannak a "fekete" vonaltól.

A 13. percben ékként játszó Matics baloldalon indult a vendég kapu felé, majd a 16-os vonalától eldurrantotta a labdát. A játékszer kapufa mellett hagyta el a játékteret. A csatár Torvund joggal volt mérges, hogy játékostársa ellőtte a labdát. A szentlörinci támadó kedvező helyzetben volt.  

A vendégoldalon a 19. percben Nikitscher cselezgetett a hazai védők között, majd a bal szélen elfutó Sándor Tamásnak továbbított. A középpályás nagyon rosszul találta el és továbitotta a labdát.  

A 24. percben Dulló Martin akasztotta Sándort, Antal Péter játékvezető a hazai játékosnak felmutatta a sárgalapot.

A 34. percben ismét a hazai játékos kapott sárgalapot, Matics a felezővonal közelében hátulról gáncsolta Székely Dávidot.

A 40. percben vendég lehetőség a 16-on belül. Kundrák az oldalhálót találta el.

Az első félidőben a kapusok munka nélkül maradtak, mind két együttes a közép mezőnyben erőltette a játékot, ennek eredménye 0-0 lett.

A szünet után két új játékos lépett pályára a Szentlőrinc csapatában. Az edző, Marián Sluka, Újvárosi helyére a rutinos Fröhlich Roland érkezett. Maticsot, Mervó váltotta.

Az 52. percben is hazai edző, Sluka mester érdemelte ki a sárgalapot. Egy játékvezetői ítélettel nem érett egyet.

A 60. percben Töröcsik bombája 30 méterről szállt a kapu fölé.

A 61. percben, Havas partdobása után a labda Dullóhoz került, a vendég kapus Zöldesi semlegesítette a lövést.

A 63 és a 64. percben is a debreceni egyetemisták játékosa Nagy Krisztián ijesztgette a hazai kapust, Hajagost, ám a lövések a kapu felett elszálltak az alapvonalon túlra.

A 68. percben ismét hazai cserék, Töröcsik helyére Kapronczai, Torvundot Harsányi váltotta.

Jellemző a szegényes támadásokra, hogy a mérkőzés első szögletét a hazaiak rúghatták a 69. percben. Veszélyt nem jelentett a DEAC kapujánál.

A csereként pályára lépő Fröhlich gáncsolásért sárgalapos figyelmezetésbe részesült a 74. percben.

A vendégoldalon ugyan ebben a percben Sidibe sárgult be, szócsatába keveredett a sípmesterrel. A figyelmeztetett játékos játékos a megsérült Nagy Krisztián helyére érkezett a pályára.  

A záró percekben csere volt mind két oldalon. A DEAC-ban Sármány érkezett, Kiss Bence ment. A Szentlőrincben, Kovács Dávidot Cenaj váltotta.

 

A mérkőzésen a sárgalapok villogtak, talán sok is, mert sportszerű találkozó volt. Egy hajszállal közelebb ált a győzelemhez a hazai gárda, de vasárnap este nem találtak a DEAC kapujába, egy nagy lehetőséget elszalasztva. Meglepetésre a Szentlőrincet üldöző Csákvár Szombathelyen nyert. Pontszámban beérték a Marián Sluka csapatát. Több győzelmükkel a baranyai gárda foglalja el a tabella 15. helyét a 20 csapatos bajnokságban.

Szerző: Szabó Ferenc