Négy vereség után búcsút intettek a kozármislenyi edzőtől

2021. április 22. 19:58 2021. ápr. 22. 19:58

Zsinórban négy vereség után távozott a labdarúgó NB III közép-csoportjában szereplő Kozármisleny vezetőedzője, Jelena Richárd. Ideiglenesen az utánpótlás szakmai igazgatóként és az U19-es csapat vezetőedzőjeként tevékenykedő Kovács Zoltán kapott megbízást a folytatásra.

A Kisvárdában futballozó Jelena Richárd édesapja, idős Jelena Richárd tavaly nyáron vette át a csapat irányítását Pókos Csabától, akinek a munkáját egyébként az előző idényben másodedzőként segítette. A klub vezetői ezzel akarták fenntartani a folytonosságot a gárda életében.

 

A bajnoki idény elején a klubnál még abban bíztak, hogy akár a feljutás is meglehet, de a dobogót mindenképpen szerették volna elérni. Ezt a tervet már az őszi szezon gyengébb hazai szereplése, s valamelyest a koronavírus-járvány is keresztülhúzta. A tavaszt viszont nem kezdte rosszul az együttes, és a Budapest Honvéd II nyomába eredt, azonban az elmúlt négy fordulóban négy vereséget szenvedett. Legutóbb, vasárnap a Váctól 1–0-ra kapott ki a 90. percben beszedett góllal és visszacsúszott a bajnokság 9. helyére.

Jelena Richárd mellett távozott Szakály Bálint erőnlétiedző is. Őt, a korábbi vezetőedző kérte fel tavaly nyáron, hogy legyen a segítője, emiatt úgy érezte, hogy vele együtt távoznia is kell.

Volcsányi Csaba masszőr is jelezte a vezetésnek, hogy úgy érzi, kötelessége követni Jelena Richárdot, mivel ő hívta vissza a klubhoz. A klub méltányolta a döntését, ám arra kérték, a szezon végéig mindenképpen töltse ki felmondási idejét.

 

A hét közepétől megbízott vezetőedző Kovács Zoltán lett, aki 2014 nyarától van a klub kötelékében, akkor Németh Zsolt segítője volt az NB III-ban ezüstérmet szerzett csapatnál.

Az új vezetőedző munkáját az előző stábból maradó Loch Krisztián és a klub utánpótlásában tevékenykedő, korábbi remek labdarúgók, Wittrédi Dávid segíti, aki több éven keresztül a PMFC csapatában játszott, olvashattuk a kozármislenyi csapat internetes honlapján.

Kovács Zoltán megbízott edző kérdésünkre elmondta, hogy a kialakult helyzet miatt lehet, hogy 3 hétig, de lehet, hogy a szezon végéig irányítja a Kozámisleny labdarúgócsapat szakmai munkáját. Hangsúlyozta, hogy ideiglenes munkát vállalt. A csapat hétvégi fellépésére nagyobb önbizalmat kér a fiuktól, mert úgy látta a tréner, hogy ebben hiány lett a csapatban. Hozzátette, hogy a vasárnapi hazai mérkőzésre a Hódmezővásárhely ellen, más játékrendszerben és stílusban küldi a fiukat a pályára. Az alföldi csapat ellen csak a győzelem az elfogadható teljesítmény.

Szerző: Szabó Ferenc