Negyikként zárt a PVSK-VEOLIA kosárlabda csapata a MATRO Kupában

2021. szeptember 11. 14:42 2021. szept. 11. 14:42

Idén újra megrendezik a sokéves hagyományra visszatekintő PVSK-MATRO Kupát, a Szeged, az Oroszlány és a Kaposvár részvételével. Az előző esztendőben a koronavírus járvány elgáncsolta a rendezvény megtartását. Csütörtökön játszották le a döntőbe jutásért folytatott párharcot. A rendező pécsi csapat hosszabbításban maradt alul az Oroszlány ellen.

Tavaly ilyenkor rendezték volna meg hetedik alkalommal a hagyományos, PVSK-MATRO Kupát, azonban akkor a koronavírus közbeszólt. Idén viszont szerencsére nincs ok az aggodalomra, az MKOSZ COVID-protokollja mentén minden probléma nélkül készülhettek saját felkészülési tornájukra a pécsiek, amelyet így szeptember 9-10-én, rendezték meg a Lauber Dezső Sportcsarnokban.

Az első mérkőzésen sokáig vezetett a PVSK, jól is játszott a PVSK-MATRO Kupa elődöntőjében az OSE ellen, azonban az utolsó negyedben fordított az ellenfél. Innen még hosszabbításra mentették a meccset, ott azonban már jobb volt rivális.

PVSK-Veolia–OSE Lions 86-94 (17-18, 29-15, 20-20, 14-27, 6-14) – hosszabbítás után

Az eredmény azt jelentette, hogy pénteken 15:30-tól a Szeged ellen léptek pályára a harmadik helyért Dragan Alekszicsék. Így a legutóbbi bajnokság bronzérmese és a két évvel ezelőtti Kupa győztes csapott össze Pécsett a Lauber Dezső sportcsarnokba. Könnyű vendég góllal kezdődött a mérkőzés, 0-2. Ivosev egyenlített, majd tripláknak köszönhetően 15-21 az első negyed végén. A második 10 perc elején tovább gyűjtötte a pontjainak számát a Szeged. A PVSK büntetőket hibázott, majd az idegenlégiós Bryson remekül kezdett dobni és 28-27-re fordította az eredményt a 16. percben. A vendégek „triplaesőt” szórtak, köztük Person, hetet és fordult az eredmény 38-45, 20 perc után. Tegyük hozzá, hogy a vendégek pontjainak fele majd, mint triplából esett a zsákba.

A hosszú szünet után a harmadik negyedben a Szeged keményebben védekezett, a 27. percben már begyűjtötték az öt csapat hibát. A PVSK-VEOLIA dobásai nem mindig sikerültek. A vendégek továbbra is távoli dobásokkal tartották a különbséget. Előfordult, hogy a félpályáról találtak a zsákba. Harminc perc után 60-68.  A záró negyedben szaporodtak a pécsi hibák. Előfordult, hogy a hazaiak kiejtették kezükből a labdát. A mérkőzés 79-89-es eredménnyel zárult. Így a VEOLIA a MATRO KUPA negyedik helyén végzett 2021-ben.


Szerző: Szabó Ferenc