Nem sikerült a továbbjutás a PMFC-nek a Magyar Kupában

2021. február 10. 17:41 2021. feb. 10. 17:41

A 2020-2021 évi Magyar labdarúgó Kupa 8. fordulóját játszották le szerdán kora délután Pécsett, a Stadion utcában. A magyar bajnokság második vonalában szereplő két csapat a PMFC és a Szombathelyi Haladás küzdött meg a továbbjutásért. A vasárnapi bajnoki mérkőzésen a PMFC otthonában nyert, a Haladás idegenben döntetlen eredményt ért el.

A PMFC a kupában korábban a Csongrád-Csanád megyei I. osztályban szereplő Makó FC vendégeként nyert 3-1-re, majd az NB III-ban vitézkedő Salgótarjáni BTC elleni 3-1-es idegenbeli sikerükkel kerültek a legjobb 32-be. A Szombathelyi Haladás a Szegedi VSE NB III-as együttes otthonában nyert 3-0-ra, míg zöld-fehérek a Ménfőcsanak NB III-as gárda ellen 3-0-s eredménnyel, játék nélkül jutottak tovább.

 Vas László, a PMFC vezetőedzője mérkőzés előtt elmondta,- hogy ma azok a játékosok is pályára lépnek, akik eddig kevesebbet játszottak. Ma ők a legjobbak azért kapnak bizalmat. Célunk a továbbjutás. A cél a legjobb 16 csapat közé bejutás. 

- Minden mérkőzés más, - mondta Mátyus János, a Haladás vezetőedzője a találkozó megkezdése előtt. - A Pécs nagyszerűen szerepel a bajnokságban és nyilván a kupában is tovább akar lépni - de mi is. Nagyon fontos számunkra a kupa, de nagyon fontos a bajnokság is. Pécsett olyanok is szerepet kapnak, akik eddig kevesebbet játszottak, be kell bizonyítaniuk, hogy a csapatban a helyük. Továbbjutást várok. A sok utazás miatt a regeneráción, a pihenésem van a hangsúly, fontos, hogy a meccsre kifrissüljünk. Egyedül Tóth Dávidra nem számíthatok, aki sérülése után még nem bevethető.

A PMFC az első félidőben egy kapufáig jutott, de egyik csapat sem talált a hálóba. A második félidőben inkább küzdelem volt a pályán, mint játék. Tegyük hozzá az átázott talajon sokat csúszkáltak a játékosok. Váratlan megoldásra kényszerültek a mély talajon.  A 88. percben dőlt el a tovább jutás sorsa a Szombathely javára. Jobb oldalon passzolgattak a vendégek. A pécsi védők inkább nézték a labdajáratást, mint odaléptek volna, majd a kapu közelébe álló Dragonerhez került a labda, aki a jobb alsóba rúgta a játékszert. A találkozót a Szombathely nyerte 1-0 arányban és bejutott a legjobb 16 csapat közé a Magyar Kupában, ahol az élvonalban játszó Kisvárda fogadja a Haladást.

A mérkőzés után Vas László a PMFC vezetőedzője elmondta, hogy- gyűrték egymást a csapatok. Mind két csapatnak több gólszerzési lehetősége volt. A pálya egyik csapat számára sem billent semerre. Mi sokat hibáztunk, amiben jók vagyunk azt nem tudtuk megismételni a pályán.

 

A Szombathelyi Haladás vezetőedzője Mátyus János elmondta, hogy tipikus kupamérkőzést láthattak volna, a szurkolok, ha nem zárt kapus mérkőzést kell játszaniuk. Mind két kapu került veszélybe, nekünk egy lehetőséget kihasználtunk és 1-0 ra nyertünk. 

A PMFC legközelebb vasárnap Békéscsabára utazik bajnoki mérkőzésre.

Szerző: Szabó Ferenc