Nem tudott kiállni a Kaposvár, a PMFC három pontot kapott

2020. november 22. 15:55 2020. nov. 22. 15:55

Közbeszólt a koronavírus. A Szentlőrinc viszont nyert a Budaörs ellen.

Vasárnap az eredeti tervek szerint két meccs lett volna Baranyában az NB II-es mezőnyben, a Szentlőrinc Kozármislenyben fogadta a Budaörs csapatát, ám a PMFC-Kaposvári Rákóczi derbi elmaradt (mindkettőt zárt kapuk mögött rendezték a járvány miatt).

A PMFC vasárnapi ellenfele, a Kaposvár számára nem sikerült jól a szezonrajt, hiszen az NB II nyitó fordulójában hazai környezetben kaptak ki 1-0-ra a Nyíregyházától. Ezt követően viszont zsinórban négyszer is döntetlent játszottak. A Rákóczi összesített mérlege jelenleg 5 győzelem, 6 döntetlen, 6 vereség, 20 gólt rúgtak és 22-őt kaptak. A csapat jelenleg a tabella 11. helyén áll a 21 pontjával. 

A PMFC szempontjából a bajnoki rajt sikerült a legjobban a gólok szempontjából, négyet vágtak a Dorog kapujába ugyanis. A mecsekaljai csapat az utóbbi hat mérkőzésén nem kapott gólt, a mérlegük 9 győzelem, 5 döntetlen és 3 vereség, mivelhogy vasárnap a Kaposvár mégsem tudott kiállni ellenük. 

Már a meccs beharangozójában is megírtuk, a somogyi csapat vezető- és pályadzői is karanténba kerültek, a megbízott edző Kostorják Zsolt kapusedző lett, ő hozta volna a csapatot Pécsre, amelynek 80 százaléka ifistákból állt volna a járványhelyzet miatt.

A nemzetisport.hu arról számolt be vasárnap kora délután, hogy a Kaposvár kérésére nem tartják meg a meccset mégsem (újabb koronavírusosokat találtak a csapatban), így a PMFC megkapta a három gólt és a 3 pontot.

A meccs végén döntötte el a találkozót a Szentlőrinc

A Szentlőrinc és Budaörs közti meccset megtartották, a mérkőzés előtt a baranyai csapat trénere, Marian Sluka lapunknak elmondta, a Budaörs valóban jó csapat, a keret zöme öt éve játszik egyött, tapasztaltak ebben az osztályban, offenzív és bátor futball jellemző rájuk. A Szentlőrincnek elsősorban arra kell figyelnie, hogy kihozzák magukból a maximumot és végig koncentráljanak - tette hozzá.

A meccs első félidejében kevés munkája volt a kapusoknak, a lövések elkerülték őket és a hálót is. A 16. percben egy hazai szögletrúgásnál a vendégek kapusa kiejtette a labdát a kezéből, ám ezt a hazai támadók nem tudták értékesíteni. A 35. perc közelében egy budaörsi é egy szentlőrinci játékos is sártgát kapott, előbbi buktatásért, utóbbi lerántásért. 

A második félidő elején a Budaörs kezdte a cseréket, amit aztán Marián Sluka a hazaiak részéről folytatott, szintén két cserével. A 60. percben csereként érkezett Kapronczai Gergely a 90. percben döntötte el a mérkőzést: a hátvédként játszó játékos hosszan vezette fel a jobb oldalon a labdát - több vendéget is otthagyott -, majd Kondornak passzolt, aki a középen érkező Cenajnak gurított vissza, aki viszont már a vendégek hálójába tessékelte a labdát, 1-0-ra nyert ezzel a Szentlőrinc.

Szerdán újabb forduló vár a focistákra, mindkét baranyai csapat debreceni együttesekkel játszik: a PMFC itthon fogadja a DEAC-ot, a Szentlőrinc pedig a hajdúsági megyeszékhelyre utazik a listát vezető DVSC ellen.

 

Szerző: Szabó Ferenc

Címlapkép: Illusztráció - pixabay.com CCO

Forrás: Pécsi STOP