Nemzetközi mezőnyben ért el vívó sikereket a PTE-PEAC

2021. október 25. 16:32 2021. okt. 25. 16:32

A Pécsi Egyetemi Atlétikai Club versenyzői két csapatezüst részeseként, további egyéni versenyzés után térhettek haza a hétvégén Belgrádból. A pécsi színeket a válogatott keret tagjaként 4 versenyző képviselhette a belgrádi Európa Kupa kadét körversenyen.

A férfiak mezőnyében 21 nemzet, 178 párbajtőrvívója állt rajthoz, Farkas Bulcsú ebben a mezőnyben veretlen csoportkört produkált, majd a 64 közé jutásért magyar, ezt követően orosz ellenfelét verte meg. Sajnálatosan a legjobb 16 közé jutásért már nem bírt az újabb orosz ellenféllel. Bulcsú 20.helyen zárt az egyéni viadalt, mely eredménynek köszönhetően őrzi stabil helyét a ranglista élmezőnyében.

 A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

A lányok 166 fős mezőnyében 3 pécsi hölgy mutatta meg tudását. Jakobi Julcsi öt győzelem mellé egy vereséget gyűjtött a csoportkör során, míg Doma Boglárka és Herke Réka három-hármas mutatóval zártak. A lányok ezt követően azonos sormintát hoztak, hiszen mind a 64-be, mind a 32-be jutásért vívott aszójukat megnyerték, azonban a 16 közé jutás egyiküknek sem sikerült már. Jakobi Julcsi 20. Doma Boglárka 28, Herka Réka 31. helyen zárt. A lányok stabil nemzetközi szerepelése azt jelenti, hogy Réka és Julcsi továbbra is tapad a ranglista élmezőnyéhez, míg Bogi is már a legjobb 10 között szerepel.

A vasárnapi nap két ezüstérmet tartogatott a pécsi vívóknak. Herka Réka és Jakobi Júlia, Pátri Majával (Balaton VK) és Fábián Kamillával (VASAS) kiegészülve az első számú magyar csapatban léptek pástra, a 16 közé jutásért Szerbiát, a 8 közé jutásért az ukránok második csapatát, a négy közé a briteket, a döntőért a második számú magyar gárdát győzték le,
majd ott a svájciak legjobbjaitól kaptak ki.

Az első számú magyar csapat a 2. míg a második számú csapat a 3. helyen zárt a viadalon.

Farkas Bulcsú, Horváth Ádámmal (FTC), Kó Ágostonnal (BVSC), Karácsony Ábellel (VASAS) szintén az első számú magyar csapatként lépett pástra. A legjobb 16 közé jutáért az oroszok ötödik csapatát, a 8 közé jutásért a negyedik számú magyar együttest, a négy közé az oroszok első brigádját, majd az elődöntőben a második számú ukrán együttest győzték le. A döntőben a briteket már nem tudták legyőzni, így a lányokhoz hasonlóan a fiú csapat is ezüsttel zárt.

A négy versenyzőre nem vár sok pihenő, hiszen csapattársaikkal a hosszúhétvégén már Budapesten lépnek pástra fontos válogató versenyeken, mondta el, Hoffbauer Márk, a PTE-PEAC Vívószakosztály szakosztályvezetője.

Szerző: Szabó Ferenc