Otthon kapott ki a PMFC, a Szentlőrinc egy pontot hozott el Dorogról

2020. szeptember 17. 08:27 2020. szept. 17. 08:27

Fizikálisan és fejben is mindenki kész volt az ütközetre a PMFC NB II-es csapatában, a Budaörs elleni találkozón, amit szerda este hét órai kezdettel rendeztek a Stadion utcában, a szokásosnál kevesebb szurkoló előtt, a mecsekaljaiak viszont alulmaradtak a látványosnak nem nevezhető meccsen. A Szentlőrinc Dorogon játszott egy döntetlent, így ponttal térhetett haza.

Nem segített a hazai pálya a PMFC-n

A mérkőzés előtt Vas László a csapat mellet a szurkolókat is dicsérte. „A játékosok nevében is mondhatom, hogy szenzációs az, amit a szurkolóink eddig beletettek a meccsekbe. Ott vannak mögöttünk, óriási erőt adnak, és nyilvánvaló, hogy mind az edzéseken, mind a meccseken próbáljuk ezt meghálálni. Nagy szükségünk van arra – és nem csak nekünk, hanem az egész pécsi labdarúgásnak –, hogy ilyen szurkolóink legyenek, akikre büszkék vagyunk!” - volt olvasható a pmfc.hu-n.

Nyitányként a Budaörs három percig beszorította a PMFC a kapuja elé. A folytatásban a piros-feketék egymás után rúgták a szögleteket, alapvonal közeléből végezték el a partdobásokat, a Budaörs előrevágott labdákból próbált helyzeteket kialakítani.

Fotó: Szabó Ferenc

A 12. percben Helesfaynak tornászni kellett a labda után. A 20. perc táján mind két oldalon les miatt akadt el a támadás. A PMFC távoli lövésekkel próbálkozik, a vendégek sokpasszos játékkal tördelik a találkozót. Katona látványosan háttal fejelt kapura, a labda léc felett hagyta el a játékteret. A 39. percben Grabant az ötös sarka közelében buktatta Marques Airosát, a megítélt büntetőt Pethő a léc alá vágta, 0-1. Helesfay Donát 539 perc után kapott gólt. Az első félidő végjátékában Prekletnek esélye volt az egyenlítésre, de a begyakorolt figura nem jött össze.

A második félidőre a védő Króner helyett a támadó poszton játszó Óvári érkezett. Az 56. perc elején látványos pécsi akciónak örülhettek a nézők: Sági, majd Tihanyi volt a labda útja, majd Óvári a kapufa bal külsö sarka mellett pörgette el a labdát.

Mindkét csapat cserél, közben újabb helyzet alakult ki, Grabant sarkalt, a labda a kapufa mellett jobb oldalon hagyja el a pályát. A PMFC kihasználta mindhárom cserelehetőségét, a 65. percben Hegedűs lépett pályára.

A 77. percben egymás után rúgta a szögleteket a PMFC, de a szerencse is elpártolt a hazaiaktól. A Budaörs harmadik cseréje is a pályán a 80. perctől. Az első sárgát a mérkőzésen a vendégektől Molnár kapta a 83, percben. A végeredmény nem változott, elvitték a három pontot a PMFC otthonából.

Bognár György (Fotó: Szabó Ferenc)

A mérkőzés után Bognár György, a Budaörs szakmai igazgatója elmondta, hogy rendkívül nehéz mérkőzés volt. Minőségi játékot nem látott a közönség, küzdelem volt, ilyen is van a labdarúgásban – fogalmazott.

Vas László a PMFC vezetőedzője úgy látta, ha még három napig tartott volna a találkozó, csapata akkor sem tudott volna gólt rúgni. Értékelése szerint az első félidőben tompán játszottak, sok technikai hibát vétettek, szerinte a gól kétes szituációból érkezett.

Ikszelt a Szentlőrinc Dorogon

A Szentlőrinc NB II-es labdarúgócsapata Dorogon játszott. A vendéglátók három hazai mérkőzésüket nyerték, a baranyai csapatnak eddig idegenben nem sikerült három bajnoki pontot begyűjteni.

Az első félidőben vendég oldalon Slakta fogta a legerősebb labdákat is, a vendéglátók kapuját Hleba veszélyeztette. Összességében az első félidő nagy békében telt el, nem is mutatott senkinek lapot Rúsz Márton játékvezető, nem is hosszabbított.

A második félidőben a szentlőrinci Hleba és Forgács is lerántásért gyűjtött be egy sárgát. A dorogi kapus parádéjára volt szükség a 70. percben, hogy Sili 10 méterről leadott bombája ne kerüljön a gólvonalon túlra.

Felélénkült a játék, Keresztes, majd a csereként érkező Törőcsik veszélyeztette a hazai kaput. A 84. percben a hazai Vajda is besárgult egy akasztásért. A záró percekben Slakta, a Szentlőrinci kapusa keményen dolgozott, nem kímélték a vendéglátók. A felső léc alól, kapufa mellől öklözte a lövéseket. A hosszabbítás három perc volt, az eredmény viszont nem változott, gól nem született, mindkét csapat egy-egy ponttal gyarapodott.

Hétvégén a bajnoki forduló helyett a Magyar Kupa 6. játéknapján vesznek részt a csapatok. Baranya megyéből öt együttes jutott a főtáblára, ahol 128 csapat küzd.

A PMFC szombaton három órakor a megyei bajnokságban játszó Makó otthonába látogat. Az alföldi csapat félelmetesen kezdte a 2020-2021. évi bajnokságot: négy alkalommal léptek pályára, 28 gólt rúgtak, cserébe egyet se kaptak.

A Szentlőrinc nehezebb ellenfelet kapott, az NB III-ban szereplő BKV Előre SC-vel küzd meg a továbbjutásért Budapesten, a vendéglátók 9 mérkőzésen 6 pontot gyűjtöttek.

A Baranya megyei bajnokságból két együttes maradt talpon, a Mohács -Dunafok, PTE-PEAC C-Doki-Salgótarján, találkozót játsszák le. Az NB III-as bajnokságból a Kozármisleny jutott tovább, a Jelena-csapat a Tatabánya együttesét fogadja. A mérkőzések egységesen szombaton délután három órakor kezdődnek.

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP