Parádés játékkal rajtolt a PVSK-VEOLIA a kosárlabda-bajnokságban

2022. szeptember 26. 18:43 2022. szept. 26. 18:43

A férfi kosárlabda-bajnokság NB I. B Piros csoportjában péntek este kezdődött el a 2022/23-as bajnoki szezon, a budapesti Testnevelési Egyetem ellen, a Szamosi Nándor Sportcsarnokban, a Verseny utcában, a PVSK-VEOLIA csapata számára. A nyitány remekül sikerült, Harlerék 101-53-ra nyertek.

Közel telt ház előtt kezdődött a mérkőzés. A Szamosi Nándor egykori kosarasról elnevezett létesítményben először láthattak a szurkolok NB I.B. kosárlabda mérkőzést. Az első negyedben nehézkesen több pontatlan passz és kosárra dobás volt pécsi részről. Az elején a TF fiatal együttese meg is lepte kicsit Hortiékat, de végig vezettek a hazaiak.

Második negyedtől már élmény volt nézni a találkozót. Juhos és Harler olyan duót alkottak támadásban, mintha ezer éve együtt játszanának, igaz ezúttal nem Juhost szolgálta ki pontos passzokkal amerikai bedobó, hanem épp válogatott center volt az, aki sorra hozta kihagyhatatlan helyzetbe Harlert. A félidőhöz érve már nagyon magabiztosan, 44-30-ra vezetett a PVSK.

A nagyszünet  Bíró Olivér triplájával kezdődött. Remekül védekezett a vendéglátó együttes, sorra szerezték a labdákat, és szépen lassan minden játékos beletette a magáét a közösbe pontszerzés terén is. Harminc perc után már eldőlt minden fontos kérdés, 71-41-nél csupán annyi nem volt még biztos, hogy a 100 pontot eléri-e a pécsiek kedvenc csapata, vagy sem. Nos, az utolsó negyedben, a nagy előny ellenére sem vett vissza, sőt, a frissen beálló Bor sarokból bevágott hármasa után mindenki talpra ugrott a csarnokban. Jött ráadásul még az addig kevesebb lehetőséget kapó Füzi is, aki jól védekezett, és elől remek megoldásai voltak. Végül épp ő volt az, aki 99-53-nál, egy labdaszerzés után át tudta dobni azt a bizonyos határt.

 

Kosárlabda-NB I. B Piros csoport, 1. forduló. Pécs, Szamosi Nándor Csarnok, 400 néző. V.: Kovács N., Vadász, dr. Oláh.

PVSK-Veolia: Halász 6/3, Harler 23, Molnár M. 9/6, Bíró O. 12/6, Horti 7/3. Cs.: Juhos 15, Németh A., Kocsis 6, Bíró L. 4, Antóni 9/3, Bor 3/3, Füzi 7/3. Vezetőedző: Juhász Olivér.

TF-Budapest: Gémes 2, Szántó 7/3, Dancsecs 11/6, Oroszi 10, Nagy Sz. 9. Cs.: Simon, Tóth K., Laufer, Hegedűs 2, Anda 2, Futó 4, Csikós 6/6. Vezetőedző: Beák Gábor.

 

Szerző: Szabó Ferenc