PEAC-Pécs női kosárlabda csapata alul maradt a DVTK ellen

2021. március 26. 20:04 2021. márc. 26. 20:04

A női kosárlabda NB I A-csoportjának küzdelmei a rájátszással folytatódtak. A negyeddöntő első mérkőzése elmaradt. A PEAC-Pécs gárdája betegségek miatt nem tudott elutazni Miskolcra, így az Aluinvent DVTK játék nélkül vezet 1-0-ra a párharcban. A második mérkőzésre, a pécsi Lauber Dezső sportcsarnoki, péntek esti találkozóra, többen meggyógyultak, így Kiss Virágék fogadni tudták a DVTK csapatát.

Hátrányból kezdte a mérkőzést a PEAC-Pécs NB I-es női kosárlabda csapata péntek este hazai pályán. Az első találkozót a 4 közé jutásért folytatott párharcban a "vírus" nyerte. Mérkőzés nélkül a borsodi csapat nyerte a találkozót. Az ügyvezetőtől Kond Árpádtól azt tudtuk meg, hogy két hadra fogható játékosuk volt kedden. A többiek koronavírus teszt és más problémák miatt nem voltak egészségesek. A PEAC-Pécs csapatának van javítani valója. A DVTK az alapszakaszban hazai és pécsi mérkőzést is megnyerte. Közel három hete Budapesten a Magyar Kupában is verték Medgyessy Dóráék, Sarok Nikiéket. 

A pécsi találkozó rosszul kezdődött a hazaiak számára. A vendégek 0-7-el nyitottak.  Mokango és Medgyessy jól dobtak. Az 5. percben a PEAC-ban játszó idegenlégiós Dudasova 5 pontjával szépített az eredményen, 13-15. A hazaiak első tripláját Sarok dobta, 20-20 a 8. percben. Az első negyedet közel azonos statisztikai mutatókkal a DVTK nyerte 24-28-ra. Pécs számára hiányoztak az elhibázott büntetők.

A 2. negyedben Sánta és Strautmane jó százalékkal célozta a kosarat meg is lett az eredménye 37-36, a 13. percben. A folytatásban Kiss virág lepattanókat szed, Dudasova dobásai sikeresek, a csapatkapitány Sarok is lendületbe jött és a negyedet 30-21 re a PEAC nyerte. A félidei eredmény is fordult, a hazaiak 54-49 állásnál mentek a hosszú szünetre.

A hazai oldalon a harmadik negyedben Dudasova keze nem remeg meg, jó ütemben engedi el a labdákat a kosárra. A vendégoldalon Medgyessy tesz hasonlóan. A 28. percben 61-58. Mind két csapat játékosai remek százalékkal dobnak. A közeli és távoli dobások 50 százalék felett sikerülnek. Pécsi oldalon a büntető dobások időnként nem esnek a zsákba, 30 perc után 64-63.

A zárónegyed elején Mokangó hibázik, Kiss Virág nem, 70-67 a 32. percben. Mindkét oldalon 4-4 játékos kevés pihenőt kapott. Ők kaptak játéklehetőséget edzőjüktől. A kispadról érkezők rövid időt tartózkodtak a pályán. Kivétel a pécsieknél Sarok, a DVTK-nál Pusztai. A 38. percben Strautmane dobásával 10 pont a hazaiak előnye, 79-69. Időt is kért a vendégedző. Kányási távoli dobással ismét szorossá tette a mérkőzést, 79-74, a 39. percben. Aho Nina Daniella a DVTK irányítója a 22 játék percében ér el először kosarat, a hazaiak bánatára egy távoli dobása volt sikeres. A 40. percben 81-81. A pécsi sikerember Dudasova két büntetőt is hibázott, Kiss Angelika dobott és 81-83 az eredményjelzőn. Pusztai büntetőjével zárult a mérkőzés, 81-84.

Az Uni Győr MÉLY-ÚT, Atomerümű KSC Szekszárd, Aluinvent DVTK, 2-2 győzelemmel kiharcolta a 4 közé jutást. Várhatóan a Sopron-Csata mérkőzésen a hűség városának lányai begyűjtik a második győzelmet szombaton és a Sopron kerül a 4 együttes közé a női kosárlabda NB I-es bajnokság végjátékába.


Szerző: Szabó Ferenc