PEAC vívói Eszéken léptek pástra

2022. április 9. 10:40 2022. ápr. 9. 10:40

Remekül szerepeltek a PEAC párbajtőrözői a horvátországi testvérvárosban, Eszéken megrendezett nemzetközi vívóversenyen. A házigazda horvátok mellett, magyar, szerb, makedón, osztrák, belga, moldvai, brit, libanoni, szlovén és bolgár vívók mérték össze tudásukat a legkisebbektől a veterán korosztályig.

A PTE-PEAC 27 versenyzője indult el a viadalon, melyet legeredményesebb egyesületként zártak a pécsi pengeforgatók.

Az elmúlt napokban megrendezett nemzetközi viadalon 8 versenyszámából hármat a pécsiek nyertek, melyek közül az első aranyat az U14-es lány mezőnyben, Fodor Bianka szerezte meg. Hesz Krisztián tanítványa a csoportkörben két vereséget gyűjtött be a négy győzelme mellé, azonban a táblán senki nem tudta megállítani, így megérdemelte nyerte meg a viadalt. A versenyben csapattársai közül Sörös Eszter 14., Varga Judit 15., Megyeri Aliz 17., Bagoly Adél 21., Farkas Laura 22. helyen zárt.
A kadet fiúk versenyében, Patócs Zsolt tanítványa, Kovácsfi-Till Áron végzett a legjobban, aki 6. helyen zárt. Társai közül: Kosztor-Nemes Boldizsár 9., Szendelbacher Dénes 12., Farkas Bulcsú 17., Kószó Brúnó 18., Reuter Ákos 27. helyen végzett.
A legkisebbek versenyében (U11) mind a fiúknál, mind a lányoknál egy-egy pécsi indult, a lányok mezőnyében Fuchs Léna 6., míg a fiúk mezőnyében Marczi Balabán bronzérmes lett.

Az U14-es férfi versenyt Bagoly Benedek nyerte. Hesz-Antonovics Dóra tanítványa mind a csoportkörben, mind a táblán veretlen maradt. Csapattársa Bernhardt Áron szintén kiváló versenyt futott ugyanis 5. helyen zárt.

A kadet lányok versenyén szintén pécsi győzelem született, hiszen Jakobi Júlia magabiztos vívással nyerte meg a viadalt, úgy, hogy Bokrétás Csaba tanítványa jelenleg a fizikai felkészítés szakaszában van az előválogatókra. A versenyen Machlik Míra is döntőbe jutott, hetedik helyen zárta a viadalt.

Jakobi Júlia első míg Machlik Míra a 7. helyen végeztek

A verseny utolsó előtti napján a veterán versenyre került sor, kiváló pécsi eredményekkel, hiszen az első versenyét teljesítő Gátai Hajnalka 5. helyen végzett, míg a rutinos pécsi férfi párbajtőrözők közül Rab Attila 6., Plazzeriano Gábor 7., Eklics Gábor 8. helyen végeztek. A versenyben a rangidős Benedek Dezső 24. helyet szerezte meg.
A zárónapon két U23-as viadalra kerül sor, melyen Machlik Bori bronzérmet nyert. Patócs Zsolt tanítványa kiváló vívást mutatott a versenyen. A fiúk hasonló versenyszámában Siker Mihály nem sokkal maradt el a döntőtől, végül 10. helyen végzett.

Machlik Borbála a 3. helyen végzett az U23-as mezőnyben – mondta el lapunknak Hoffbauer Márk a PTE-PEAC Vívószakosztály  szakosztályvezető.

 

Szerző: Szabó Ferenc