Pécsett folytatódik a dobogóért való küzdelem

2022. április 21. 15:22 2022. ápr. 21. 15:22

Az NKA Universitas PEAC a 77-63-ra legyőzte a DVTK együttesét a 3. helyért zajló párharc első mérkőzésén Pécsett. Az egyik fél második sikeréig tartó küzdelem szerda este folytatódott Diósgyőrben, ahol a vendéglátók egyenlítettek. Vasárnap, Pécsett eldől melyik csapat játékosai nyakába akasszák a bronzérmet.

A pécsi találkozón végig vezettek a hazaiak.  A végső 10 percet a vendégek indították egy 5-0-ás rohammal. Ezzel hosszabb ideje először 10 pont alá férkőztek (56-47) Ebben a játékrészben a DVTK viszont egy teljesen más arcát mutatta. Koncentráltabban játszottak nem csak támadásban, de védekezésben is, ez pedig az eredményen is megmutatkozott. A mérkőzés következő találatai büntetőkből születtek, először a pécsi Dudásová, majd a miskolci Green álltak vonalhoz. Ezután Duásová, Vorpahl és Marshall váltottak triplákat. Három perccel a mérkőzés vége előtt a PEAC tehát 14 ponttal vezette a találkozót. Bár a Miskolc is szerzett pontokat az összecsapás kimenetelét talán Wentzel Nóra hárompontosa döntötte el. A második mérkőzés két triplával kezdődött. A hazaiak kezdték, Bernáth volt eredményes, majd rögtön Dudasova válaszolt. Közel azonos különbségű eredmény született az első negyedben Pécsett és Miskolcon is. A Lauberben 15-15, a DVTK otthonában 18-19.  A második negyedben Green és Vorpahl  közeli és távoli dobásai sokat jelentettek a vezetéshez és 34-29-es eredménnyel zárták az első játékrészt. A hosszú szünet után a védekezésre fordítják a hangsúlyt a csapatok, 42-37 a 27. percben. Nyolc-nyolc pont eset 7 perc alatt. Bernáth a negyed végjátékában két alkalommal is eredményes volt távolról, 49-39. A zárónegyed Vorpalh két kihagyott büntetőjével kezdődött. A pécsi Marshall viszont eredményes volt. Kiss Virág is eredményes volt. Wentzel is dobott közelit, 49-45 a 33. percben. Völgyi Péter hazai mester időt is kért. Marshall ismét hibátlanul dobott, 49-47 35. percben. Hazaiak cserékkel próbálkoznak, Bernáthnak sikerült a pontcsendjüket megtörni, 51-47. Mindkét csapat céloz és talál, labdák a zsákban, 54-53 a 39. percben. Dudasova büntetőjével 54-54. Az egykori pécsi játékos Vorpahl büntetőkkel ismét vezetést szerzett a hazaiak számára, 56-54. Dudasova triplájával 56-57 az eredményjelzőn. Dudasova odaütött Greennek, ami két büntetőt ért, befejezés előtt mindkét dobás a zsákban, 58-57, pécsi időkérés. Marshall vezetést célzó dobása középtávolról nem sikerült, 58-57. A két győzelemig tartó párharc vasárnap este 19 órakor Pécsett a Lauber Dezső sportcsarnokban folytatódik.

Mérkőzés után Csirke Ferenc vezetőedző értékelte a csapata teljesítményét:

-Nem játszottunk jól, büntetőket is hibáztunk. Letargiába nem szabad esni. A PEAC megérdemli a bronzérmet hazai pályán hazai közönség előtt, kiharcoljuk.

 

Szerző: Szabó Ferenc