Pécsi győzelem a triatlon váltó ob-n

2022. augusztus 9. 15:25 2022. aug. 9. 15:25

A férfiaknál a házigazda, a nőknél az újbudai csapat nyerte az országos váltó bajnokságot az elmúlt hétvégén, a Tüskés réten szervezet sportközpontban. Hétvégén birtokba vették az ország különböző részeiről érkezett triatlonisták a Tüskésréti-tavat és annak környékét, hiszen az előző évhez hasonlóan, idén is augusztus első hétvégéjére időzítette a PSN Zrt. a Triatlon Utánpótlás és Váltó Országos Bajnokságot és Sprint Távú Amatőr Kupát.

Az elitmezőnyben fejenként 400 méter úszás, 8 kilométer kerékpározás, majd zárásként 2 kilométer futás várt a résztvevőkre. A pécsiek Péter Benedek, Fehér Tibor, Kovács Márton összeállításban 1:18:15 óra alatt teljesítették a távot, őket a debreceni és a nagyatádi váltó követte. Tavaly, ugyancsak Pécsett, egyik csapat sem végzett dobogón, akkor Tiszaújváros, Ferencváros, Mogyi SE volt a sorrend.

A pécsiek teljes mértékben kihasználták a hazai terep jelentette előnyöket.

Szabó-Csíkos Judit, a Pécsi Sportiskola irodavezetője, az egykori NB I-es kézilabdázó értékelte az első napi eseményeket a PSNZRT holnapján:

  • Egy minden szempontból kemény hétvége volt, amiért külön gratuláció jár a PSN Zrt. Triatlon szakosztályának, akik a szervezést bonyolították. Nagyon összetartó csapatról van szó, mind edzői, mind sportolói szinten, és úgy gondolom, hogy ez a motiváló összefogás és aktív munka érzékelhető volt a rendezvény minőségén is. Tüskésrét és annak környéke tökéletes helyszín egy ilyen nívós, országos szintű esemény megtartására, a PSN Zrt. ezért is ragaszkodik továbbra is minden évben a helyszínhez, amely a három sportághoz szükséges, alkalmas pályákkal rendelkezik, és sok nézőt, érdeklődőt tud fogadni. A szervezők, a munkatársak, a versenyzők, a gyerekek és szülők is beletettek mindent, hogy a rendezvény sikeres legyen! Fantasztikus eredmények születtek, az időjárás is kedvezett nekünk, így én abszolút pozitívan éltem meg ezt a hétvégét! 

Róth Ernő, a PSN Zrt. vezérigazgató-helyettese a bajnokság második napjára látogatott ki és értékelt a cég internetes oldalán:

  • Jól éreztem magam, nagyon aranyosak voltak a gyerekek, jó volt látni, hogy mennyi korosztály tudja magát jól érezni és egyszerre próbára tenni tudását egy ilyen rendezvényen. A helyszín nagyon szép környezetben van, szakmailag, tematikusan elrendezett volt a program, a triatlon három sportágának rendkívül kedvező környezetben. Jó meleg volt, nem volt vihar, ennek kifejezetten örültünk. Látszott, hogy mindenki aktív és produktív, mindenki kivette a részét a munkából. A versenyszervezés nagyon magas szinten zajlott, amelyet tapasztalatom szerint a résztvevők és a nézők is pozitívan értékeltek. Már napokkal a verseny előtt sokan készültek a különböző kategóriákban a tónál, sok csapatot, egyéni sportolót láthattunk készülni. Jó volt ennyi sok lelkes sportolót látni. Én vasárnap látogattam ki, a váltóknál. Jó érzés volt a PSN színeiben indult sportolóknak aranyérmet osztani. A hangulat is remek volt, egész nap volt háttérzene, amely motiválta a versenyzőket, és szórakoztatta a kilátogatókat. A chipes rendszernek köszönhetően azonnal lekövethetők voltak az eredmények, volt, akinek épp a szülinapja volt, így nyilvános köszöntést kapott a bemondásnál. Tényleg igazán pörgős és hangulatos verseny volt, gratulálok a sportolóknak, és elismerés jár minden, a szervezésben részt vevő munkatársnak és a triatlon szakosztálynak!

 

TRIATLON, VÁLTÓ OB
FÉRFIAK
1. Pécsi Sport Nonprofit Zrt. (Péter Benedek, Fehér Tibor, Kovács Márton) 1:18:15 óra
2. Debreceni Sportcentrum (Dobi Gergő, Daróczi Tamás, Györgyfi Szabolcs) 1:18:58
3. Nagyatádi TSZSE (Tátrai Brúnó, Spilleman Ádám, Márkus Noel) 1:20:15

 

NŐK
1. Team Újbuda (Peszleg Dominika, Sarcia Borbála, Polonyi Krisztina) 1:27:16 ó
2. Tiszaújvárosi TK (Lehmann Sára, Putnóczki Dorka, Bán Lilla) 1:27:32
3. Tempo-Aqua ÚTSE (Baier Zsófia, Gyalog Inez, Szobácsi Laura) 1:27:38

 

Szerző: Szabó Ferenc