Pécsi sport: szabadtéri edzésekkel indul újra az élet, de van, ahol még nem döntöttek

2020. május 7. 14:22 2020. máj. 7. 14:22

A járványhelyzet miatti korlátozásokat e héttől feloldotta vidéken a kormány, és a sportolás is szabad már. Pécsen egyelőre a focinál és a vízilabdánál biztos az újaindulás, több szakosztálynál még nem döntöttek a kérdésben.

A pecsma.hu cikke szerint a kormány május 4-től vidéken feloldotta a kijárási korlátozásokat és engedélyezte az egész országban a sportolást a profiknak és amatőröknek, a pécsi sportegyesületek és klubok azonban egyelőre óvatosak az újranyitással. 

A lapnak Máté János, a PSN Zrt. vezérigazgatója elmondta, a hozzájuk tartozó szakosztályoknál első körben a szabadtéri edzések indulnak el. A PMFC-nél például heti három edzéssel június 10-től indul a szezon, de kisebb csoportokban fognak edzeni a gyerekek, legalább másfél méteres távot tartva egymástól. A kézilabdázóknál ugyanakkor még nem lesznek edzések, a vízilabdázóknál pedig csak szabadtéri, nem uszodai edzéseket engedélyeztek.

A kosárlabda-edzések sem indulnak még el semelyik klubnál sem a városban, ugyanis azt a kosárlabda szövetség nem ajánlja. 

A PVSK-nál május 7-én, csütörtökön tartanak arról értkezletet, hogy miképp tud a Verseny utcában újraindulni a foci és az atlétika. Czerpán István elnök a klub Facebook-oldalának posztja szerint dr. Jakab Ferenc pécsi virológussal is egyeztet az ügyben. 

A pecsma.hu információi szerint a PMFC-nél a kovácstelepi edzőközpont építése kedvező esetben - azaz ha megvan az állami pénz - egy hónapon belül folytatódhatnak. Viszont a munkálatok nyáron és ősszel még folyni fognak, így nyár végétől 

"a PVSK, a PMFC és a PEAC együttműködve, pályáikat egymásnak felajánlva szervezik majd meg az edzéseket"

- olvasható a cikkben. 

A PMFC a napokban hozott döntés értelmében felkerült az NB II-be, erről bővebben ebben a cikkben írtunk.

 

 

Forrás: Pécsi STOP/pecsma.hu