Péterffy Attila: Benedek Tibor igazi klasszis volt, aki mindig jobban akarta a győzelmet másoknál

2020. június 18. 15:51 2020. jún. 18. 15:51

Facebook-oldalán búcsúzott Péterffy Attila, Pécs polgármestere Benedek Tibor háromszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázótól, aki súlyos betegség után, életének 48. évében csütörtök hajnalban hunyt el.

"Igazi sportlegenda volt, aki játékával, majd később edzői munkájával rengeteg örömet szerzet nekünk, magyar szurkolóknak. Igazi klasszis volt, aki mindig jobban akarta a győzelmet másoknál" - írta Péterffy.

Emlékeztet, Benedek Tibor játékosként háromszoros olimpiai bajnok, egyszeres világ- és Európa-bajnok, két vb-ezüstöt és egy bronzérmet, valamint két Eb-ezüstöt és három bronzérmet szerzett. Egyszer nyert világkupát, kétszer világligát.

Hatszoros magyar és szintén hatszoros olasz bajnok. A magyar válogatott szövetségi kapitányaként 2013-ban világbajnoki aranyat, 2014-ben a budapesti Eb-n ezüstérmet, 2016-ban Eb-bronzot nyert. Négyszer választották az év magyar vízilabdázójának, bekerült az úszósportok Hírességek Csarnokába, megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét, középkeresztjét és középkeresztjét a csillaggal.

"Idén május 4-én hirtelen bejelentette, hogy a vízilabdával kapcsolatos összes tevékenységét szünetelteti. Ekkor már hallani lehetett róla, hogy súlyos betegséggel küzd, de mi szurkoltunk neki, hogy ezt is legyőzze. Sajnos nem sikerült és nagyon fiatalon itt hagyott minket. Halála hatalmas veszteség a magyar sportélet számára. Köszönjük, hogy ennyi örömet okoztál nekünk! A mai napon rád emlékezünk!"

- zárul Péterffy posztja. 

Forrás: Pécsi STOP