PMFC három ponttal érkezik haza Budaörsről

2021. március 7. 17:34 2021. márc. 7. 17:34

A PMFC NB II-es labdarúgócsapata vasárnap délután Budaörs otthonában lépett pályára bajnoki mérkőzésen. Az elmúlt héten két mérkőzést játszottak a fiúk. Egy hete Szentlörincen léptek pályára, három napja otthonukban a Szombathelyt fogadták. A Vas legénység védelme helytállt, mert Helesfaynak nem kellett gólvonalon túlról kivenni a labdát. Az kevésbé volt kecsegtető, hogy Óváriék 180 perc alatt nem rúgtak gólt.

– A Budaörs egy olyan csapat, amely bátran felvállalja a támadó futballt, nem az eredmény megvédésére törekszik, hanem minden mérkőzést szeretne a maga javára fordítani. Ennek megvannak az előnyei és hátrányai. Szeretnénk nyilván az utóbbival élni, és mindent megtenni, hogy győztesen jöhessünk haza – nyilatkozta az összecsapás előtt Vas László, a PMFC vezetőedzője az egyesület internetes oldalán.

 

A két csapat őszi mérkőzését meglepetésre a Budaörs nyerte Pécsett, 1-0-ra, Pethő Bence büntetőjével a 40. percben. 

Sárga lappal kezdődött a találkozó, Geigert Norbert 16-on belül feldobta magát, a játékvezető színészi alakításért lappal jutalmazta. A vendégek lerántást láttak. A 8. percben Adamcsek révén helyzet volt a hazai kapu előtt. A pécsi játékos szabadrúgását a hazai kapu mentette. A 12. percben PMFC szöglet, Adamcsek adta be, Bartha fejese lécet súrolva hagyta el a játékteret. A vendégoldalról újabb sárga, Sági Milán kapta buktatásért. A 18. percben szokatlan okok miatti szünet. Az egyik asszisztens rosszul lépett, bokáját fájlalta. Rövid egészségügyi segítség után, újra kezébe vette a zászlót és működött tovább.  A 29. percben első nagy hazai helyzet. Petneházi szabadrúgását Helesfay kétszer is védte. Először a 16 méterről eleresztett lövést, majd a kipattanót újra védte a pécsi portás.

A 45. percben Helesfay a főszereplő, egy előre vágott labdát csak másodszorra tudta megfogni egy hazai orra elől. Labdafogás után, nagy kirúgását Geiger felé, aki a 16-os közelébe tartózkodó Adamcsekhez továbbított. A támadójátékos nagy erővel célozta meg a hazai kaput, Kovács nem érte el a labdát, 0-1.

Szünet után mind két együttes1-1 játékost a cserepadról küldött a pályára. A harmadik pécsi játékos is besárgult. A csapatkapitány Futó Zsombor az 50. percben akadályozta a Budaörs kapusának a labdát játékba hozni.  A 60 percben Kovács bizonyította, hogy jó formában van. Először Rácz fejesét, majd Preklet csúsztatását hárította. A 65. percben a pécsi gólszerző hagyja el a pályát, helyére Bajner Bálintot küldte be a pécsi tréner. A hazaiaknak az első sárgát a 67. percben kapták Lovasi László játékvezetőtől.   Az érintett, a budaörsi csatár volt, Petró.  A 80. perc tájékán már mind két együttesben több helyen a kispadról érkezett labdarúgók játszanak. A 81. percben Molnár Csaba is besárgult a pécsi Kónya Dávidot buktatta. Nagy bravúrra volt szüksége a hazai kapusnak a 85. percben. Egy partdobás után Geiger kezelte le a labdát, 18 méterről leadott nagyerejü lövését a hazai kapus léc fölé tenyerelte. A mérkőzés végjátékában Bajner Bálint előtt két lehetőség is volt egy a 88. percben és egy a hosszabbításban, de a jó fizikai adottságokkal rendelkező támadó nem tudta kihasználnia lehetőségeit.

 

A két csapat 11. alkalommal csapott össze az NB II-ben, korábban 4 pécsi és 3 budaörsi győzelem született, 2-szer pedig megosztoztak a pontokon a felek. Vasárnap délután tovább javult a pécsi mérleg. A PMFC 1-0 ra nyert Budaörsön

Szerző: Szabó Ferenc