PMFC vereség Miskolcon

2021. augusztus 29. 17:38 2021. aug. 29. 17:38

Az első győzelme után érkezett Diósgyőrbe a PMFC NB II-es labdarúgó csapata vasárnap délután. A hazai mester, Kondás Elemér abban bízott mérkőzés előtt, hogy tanítványai a PMFC kapuja előtt jó megoldásokkal sikeresek lesznek. Vas László, a pécsi mester hangsúlyozta, hogy nem szeretnének áldozatibárányok, lenni és eredményes játék után térhetnének haza Pécsre.

A hazai csapat lendületes játékával kezdődött a találkozó, Makrai beadásáról Hornyák maradt le. Horváth Zoltán a pécsi védelem egymás után kétszer is lesen állította meg jó helyezkedéssel. A 22. percben Adamcsek Kövesdihez továbbított. A pécsi játékos a hazai kapus felett a hálóba talált. A partbíró intésére Szilágyi Sándor játékvezető les címén nem adta meg a gólt. Megjegyezzük, hogy a televíziós visszajátszásban nem láttunk lest. A pécsi lesgól feldobta a hazaiakat. A 26. percben Bárdos, majd a 28. percben Hornyák talált be Helesfay hálójába, 2-0. Egy közeli fejes és egy távoli bomba került a pécsi kapuba. A 35. percben a DVTK játékosa, Horváth kapott sárgalapot Konya buktatásáért. Hozzátehetjük, hogy érett a sárgalap az egyre szaporodó DVTK-ás keménykedésért. A 40. percben Króner próbálkozott 20 méterről leadott nagy erejű lövése a hazai kapu felett hagyta el a játékteret. A 45. perc Helesfay bravúrjáról szolt, két piros mezes játékos elől mentette meg kapuját a harmadik góltól.

Az első félidőben keveset voltak veszélyben a kapuk. A hazaiak lövései közül három, a pécsi célzások közül egy adott munkát a kapusoknak. A PMFC hat, a DVTK kilenc szabálytalanságot követett el.

 

A pécsi vezetőedző három helyen is változtatott a csapatán. Hegedűs, Bíró és Grabant érkezett, Adamcsek, Marques és Sági helyére. Vas László a védelemben egyet, a középpályán kettőt cserélt. A 46. percben Hegedűs a frissen érkezett játékos veszélyeztette Póser kapuját. A pécsi támadó lövése a bal alsó kapufa mellet került a játéktéren kívülre. Az 55. percben Grabant célzott beadását Rácz László a kapus kezébe fejelte, nagy pécsi helyzet volt. Egy hazai kontratámadás az 58. percben, Oláh a fellazult pécsi védelem játékosai között Horváthoz továbbított, aki szinte az üres kapuba rúghatta a labdát, 3-0. Az 59. percben ismét Helesfay bravúr, Hornyák lövését fogta. A 67. percben a pécsi csapatkapitányt Futót cserélte le mestere, Hursánra. Vas László a 71. percben elmondhatja, hogy a mezőnyjátékosok felét lecserélte, Kónya helyére Tihanyi érkezett. A 87. percben Kondás Elemér is mind az öt csere lehetőségét kihasználta.

A PMFC legközelebb két hét múlva lép pályára a Csákvár ellen Pécsett, a Stadion utcában.  Két hét alatt a Magyar válogatott három VB selejtező mérkőzést játszik Anglia, Albánia, Andorra ellen.

 

Szerző: Szabó Ferenc