Pontelőnnyel listavezető a PVSK-VEOLIA

2022. november 4. 14:37 2022. nov. 4. 14:37

Az NB I. B Piros csoportjának hetedik fordulójában szokatlan időpontban, csütörtök este fogadta a PVSK-VEOLIA a Salgótarján együttesét. A szokatlan játéknap nem csak a pécsieknek, hanem a vendégeinknek is furcsa lehetett. A furcsa mérkőzés időpontban, a Szamosi Nándor sportcsarnokban, a Verseny utcában, a legfontosabb hogy Tóth Norbiék továbbra is veretlenek maradjanak. A célt sikerült teljesíteni, így már pontelőnnyel vezetnek a PVSK-s kosarasai a bajnoki tabellán.

PVSK-VEOLIA - SALGÓTARJÁN KSE 100-83

( 30-16, 23-27, 28-24, 19-16)

 

Legutóbbi két mérkőzésén a Salgótarján a TF és a Nagykőrös ellen is 100 pont fölé jutva tudott nyerni. A tabellán, a hetedik helyen áll 3 győzelemmel és ugyanennyi vereséggel. A VEOLIA is hat forduló alatt két mérkőzést száz pont felett zárt. Így az előzmények szerint pontokban gazdag mérkőzésre számíthattak a szurkolok. Nem tévedtek, 183 pont került a két együttes zsákjába.

Nagyon intenzíven, remekül védekezve, és ellentmondást nem tűrő támadójátékot bemutatva húztak el a pécsiek az első negyedben. Villámgyorsan tíz ponttal vezetett a Pécs. A vendégek edzője időt is kért, de ez nem sokat segített. Harler bombaformában kezdett, de Juhos és Horti is könnyedén dobálta a kosarakat a palánk alól. Teljesen megérdemelten első negyedet 30-16-ra zárták Bíró Olivérék.

A második tíz perc elején a közel fél ezer hazai szurkoló arra számított, hogy tovább robog a szekér. A Salgótarján azonban sebességet tudott váltani, és Dragasevics valamint Herendic kosaraival nem hagyta a vendéglátokat hogy tovább szaporázzák a pontokat. A pécsi védekezés nem állt össze, 23-27 a negyedben

A nagyszünet után a tíz pont körüli előny nem volt veszélyben, azért a Salgótarján bizony be-benézett tíz alá is. Igaz, hogy Harlerrel és fergetegesen irányító Halásszal nem tudtak mit kezdeni a vendégek, ismét hazai siker a negyedben.

A negyedik negyedben rövid időre izgalmat okoztak a fiúk. Bő öt perccel a vége elött még labdája is volt a Salgótarjánnak, hogy feljöjjön akár 6 pontra is – de a lehetőséggel nem tudtak élni, Harler pedig a legjobbkor süllyesztette el ötödik tripláját a meccsen és 100-83 as eredménnyel zárult a találkozó.


PVSK-Veolia: Halász 8, Harler 36/15, Molnár Mátyás 7/3, Juhos 11, Horti 16. Cs.: Bíró L. 2, Tóth N. 4, Bíró O. 13/6, Németh, Antóni 3/3. Vezetőedző: Juhász Olivér.

Salgótarjáni KSE: Herendic 19/3, Vas-Teplán 3/3, Dragasevics 17/6, Hargitai 12/6, Takács A. 4. Cs.: Molnár Marcell 12/3, Kuttor 2, Monye 4, Geiger 3/3, Nshimba 7/3. Vezetőedző: Deli Péter.

Juhász Olivér: - Nagyon örülök, hogy sikerült megnyerni a hetedik bajnoki mérkőzésünket is, a támadójátékunk működött, hiszen újra dobtunk száz pontot, a védekezésünket próbára tette a Salgótarján a sok kinti dobással. Ez okozott is nekünk nehézséget, hogy a hét hárompontos dobó játékosra odaérjünk. Meg tudtuk nyerni a mérkőzést koncentráltabb periódusokkal, gratulálok a salgótarjáni csapatnak!

 

Szerző: Szabó Ferenc