Pontmentés Szentlőrincen a hosszabbításban

2022. augusztus 22. 17:00 2022. aug. 22. 17:00

Vasárnap újabb hazai bajnokit játszott a Szentlőrinc NB II-es labdarúgócsapata, amely ezúttal a Békéscsabát látja vendégül hazai pályán. A szerdai forduló nem sikerült fényesen, hiszen kikaptak Dorogon, épp ezért nagyon fontos lenne ismét három pontot szerezni saját szurkolói előtt.

Egy hete vasárnap csodálatosan sikerült, a szerda kevésbé – már ami az előző két fordulót illeti. Múlt vasárnap hazai pályán remek játékkal fektették két vállra a Szegedet, s nyertek 2-0-ra, a hét közepén aztán 2-1-re kikaptak attól a Dorogtól, amely a meccs előtt még pontot sem szerzett és a tabella utolsó helyén tartózkodott a 4. forduló után.

Bízunk benne, hogy most vasárnap mi rúgjuk az első gólt, fusson utána a Békéscsaba, aztán vigyük be a kegyelemdöfést a másodikkal. Persze leírni könnyű, megcsinálni sokkal nehezebb. Biztos, hogy nem lesz egyszerű bajnoki, a Békéscsaba ugyanis már kétszer is győzött a négy forduló során: 6-1-re verte otthon a Kazincbarcikát, majd 1-0-ra nyert idegenben a Gyirmót ellen. Szerdán az MTK-t fogadta, s ezen a meccsen beleszaladt a késbe, hiszen 4-1-es vereséget szenvedett. Nagyon nehéz meccsre számítok a Békéscsaba ellen. Felkészültünk belőlük, láttuk az összes mérkőzésüket: jó benyomást tettek rám, tudatosan futballozó, bátor csapat érkezik hozzánk. Az eddigiek alapján úgy tűnik, hazai pályán jobbak, eredményesebbek vagyunk, bízom benne, hogy vasárnap felvesszük a versenyt ellenfelünkkel és fölé tudunk kerekedni!– fogalmazott a mérkőzés előtt, a Szentlőrinc vezetőedzője, Jeremiás Gergő a csapat honlapján.

Nem sokat kellett várni gólra, igaz nem a hazaiak örülhettek.

A 13. percben vezetést szereztek a vendégek. A hazai kapus Prokop és a védő Havas hibázott. Előszór a szentlőrinci hátvéd nem találta el a labdát, nem sikerült a mentés, majd akadályozta a kapusát. A labda Talpallóhoz kerülhetett, aki 25 méterről lőtte ki a bal alsót úgy, hogy az utolsó pillanatban felpattanó labda Prokop keze felett pörgött a hálóba.0–1

A 43. percben a középpályás Mikló egy csel után Hamedhez passzolt, a csatár ballal baloldalról a hosszú alsóba továbbította a labdát, Prokop mellett.0–2.

A 75. percben Kitl a 16-on éppen kívül buktatta Szabó Mátét. Bana Gergely habozás nélkül szabadrúgást ítélt, amit a sértett Szabó Máté végzett el. A csereként pályára érkezett Szabó a lövést betekerte a jobb alsóba a 17 méterről 1–2.

A hosszabbításban sikerült a Szentlőrincnek otthonában tartani az 1 pontot. A szögletet követő kavarodásban Csörgő Raul némi szerencsével begyötörte a vendégek kapujába a labdát 2–2.

HR-Rent Kozármisleny első ízben lépett pályára tétmérkőzésen a Kazincbarcika ellen.

Télen, az akkor még NB III. Keleti csoport listavezetője, a Kazincbarcika és a Közép csoport első helyezettje, a HR-Rent Kozármisleny felkészülési mérkőzésen mérte össze a tudását, melyen a misleny 1-0-ra múlta felül a vasárnapi házigazdát. A találkozó 88. percéig érintetlen volt mindkét háló, ám a végjátékban a hazaiak találtak egy gólt és otthonukban tartották a három pontot.

Az NB III-as bajnokság Közép csoportjában játszó PTE-PEAC Szekszárdról hozta el a bajnoki három pontot. A pécsi egyetemisták idegenben nyertek 1-0-ra.

A PMFC hétfőn hazai pályán 17.45 órakor a Diósgyőrt fogadja.

 

Szerző: Szabó Ferenc