Pontot szerzett Magyarország Franciaország ellen

2021. június 19. 17:10 2021. jún. 19. 17:10

A társházigazda magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott a világbajnok francia csapattal szombaton a Puskás Arénában a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában.

Franciaország ellen folytatta a szereplését az Európa-bajnokságon a magyar  labdarúgó válogatott, most hazánk ellenfele a Francia csapat volt. Ők az első csoportkörben 1-0-ra verték a németeket, mi sajnos, viszont kemény küzdelmek árán a Portugáloktól kaptunk ki 3-0-ra. Az első meccsünk a a Puskás Arénában volt egyedül tele a stadion, ezért is nagyon sokan figyeltek Budapestre.

A találkozón Fiola Attila góljával a magyarok szereztek vezetést az első félidő hosszabbításában, a franciák pedig a folytatásban Antoine Griezmann találatával egyenlítettek.

Marco Rossi szövetségi kapitány együttese első pontját szerezte meg a kontinenstornán, ezzel megmaradt az esélye a továbbjutás kiharcolására. A franciáknak ez volt a 18. veretlenül megvívott tétmérkőzése, és 528 perc után kaptak újra gólt.

A második félidő Gulácsi Péter bravúrjaival kezdődött. A hárítások sok bosszúságot okoztak a hibázó francia támadóknak. A sárga lapok száma 1-1 lett. Botka, Mbappé lábát találta el. A franciák az első cseréjüket az 57. percben hajtották végre. A híradások szerint a kakasok elképzelése az volt, hogy 70 perc alatt eldöntik a mérkőzést Utána a cserék lépnek pályára, többen pihenhetnek a portugálok elleni találkozóra.A 66. percig vezettek a magyarok. Vendég kapus hatalmas kirúgása a magyar 16-ig szállt. Negohoz került a labda, aki kifelé lőtt, de Orbánról Griezmanhoz pattant a labda, aki 7 méterről fél magasan a kapu közepébe bombázta 1-1.

A gól után érkezett Cseri és Lovrencsics is. A friss erők már nem tudtak változtatni az eredményen.

A magyarok a csoportkört záró harmadik fordulóban jövő szerdán a németek vendégeként lépnek pályára Münchenben. 

Forrás: Pécsi Stop