Pontrúgásokkal verte a Békéscsaba a PMFC csapatát

2022. április 25. 12:03 2022. ápr. 25. 12:03

A bennmaradásért harcoló békéscsabaiak új megbízott vezetőedzővel érkeztek vasárnap késő délután a PMFC Stadionba. A Merkantil Bank Liga 34. fordulójában a 16. helyen álló Békéscsaba 1912 Előre együttesét fogadta a PMFC az NB II-es labdarúgó bajnokságban. Meglepetésre a PMFC hazai pályán 2-1 arányban alulmaradt az alföldi csapattól.

A két klub fennállása során összesen 44 élvonalbeli, míg 5 másodosztályú találkozón mérte össze erejét egymás ellen, a mérleg nyelve Pécs felé billent. Az NB I-es meccseket tekintve 20 pécsi győzelemmel szemben 15 békéscsabai siker áll 68-55-ös gólkülönbséggel a hazaiak javukra, míg a második vonalban 1 győzelmet tudhat magáénak, 4-szer pedig döntetlennel ért véget a találkozó.

A lila-fehéreket irányító Schindler Szabolcs a múlt vasárnapi vereséget követően távozott a Békéscsaba kispadjáról, helyére a klub elnöksége a hátralévő öt bajnoki mérkőzésre, megbízott vezetőedzőként Brlázs István Gábort nevezte ki. Ö irányított a vendég kispadról. A hazai padon már évek óta a megszokott edző, Vas László volt a dirigens.

A 2. percben sarokrúgást végeztek el a vendégek, Király beadását Farkas Márk a pécsi kapu jobb felébe csúsztatta fejjel. A 20. percben Máris Dominik szövegelésért kapott sárgalapos figyelmeztetést. A 44. percben növelte előnyét a Békéscsaba. Újabb szöglethez jutott a vendéggárda, ismét Király ívelt a pécsi kapu előterébe. Helesfay a közelről, a nagy tömörülésben kapura eresztett labdát nem tudta birtokolni, kipattan róla, Lukács Raymund elé. A vendég csatár közelről félmagasan a pécsi kapu jobb oldalába eresztette a labdát, 0-2.

A szünet után Vas László pécsi edző három helyen is cserélt, Bíró Bence, Szabó Zalán és Futó Zsombor  helyére Grabant, Zsemlye és Adamcsek érkezett.

A 60. percben Grabant passzát, Adamcsek tette volna kapura, de egy védőről vissza pattant a próbálkozás, a kipattanót azonban Károly Bálint az első labdaérintéséből hét méterről a kapu jobb alsó sarkába passzolta. 1–2.

A 85. percben hazai támadó és a vendég kapus ütközött. A pécsi játékos hamar meggyógyult, nem így a vendég kapus. Hordágyon vitték el a pályáról a mentősök.

A 90. percben a Békéscsaba is cserélt, de az eredmény nem változott, PMFC-Békéscsaba 1-2

Vas László, a PMFC vezetőedzője: – Megérdemelten vitte el a három pontot a Békéscsaba, két olyan szituációból kaptunk gólt, ami eddig nem volt jellemző ránk.

Brlázs Gábor, a DVTK megbízott edzője: – A fiúk betartották amit megbeszéltünk, megvoltak a lehetőségeink arra, hogy korábban is lezárjuk a mérkőzést, de így is elégedett vagyok. Ha így folytatjuk, meglesz a bennmaradás.

 

Szerző: Szabó Ferenc