Ponttal zárja a csoportmérkőzéseket a Magyar válogatott?

2021. június 19. 09:14 2021. jún. 19. 09:14

Németország, azon belül Münchenben szerezhet meglepetés pontot Magyarország a labdarúgó Európa Bajnokságon?

Eddig igazi meglepetés nem történt, ez várat magára, ez jövő szerdán meg fog születni mondta- Dr. Dunai János olimpiai bronzérmes labdarúgó az otthonában.

A Pécsi Dózsa egykori gólerős csatára 1960-ban a római olimpián a bronzérmes csapat tagja volt. Aktív játékos karrierje után, több csapatnál edzősödött, köztük a Pécs első csapatában is. Sokak Ivánjával a keddi Portugália elleni mérkőzésről, a szombati Franciaországi találkozóról, de a szerdai Németországi összecsapásról is szót ejtettünk.

- A magyar csapat Portugáliai mérkőzése szemet gyönyörködtető volt az utolsó percekig- kezdte a beszélgetést Dunai János. Minden gól hibából esik, így volt ez kedd este is. Ha a 84. percben Szalaitól a labda nem portugál játékoshoz, hanem hazai védőhöz pattan, nincs az első gól. Itt mondhatom szerencséje is volt a vendégeknek. A 87. percben Willi Orbán nem rántja le Rafa Silvát a 16-on belül, nincs 11-es. Előtte ott van egy magyar védő, Orbán hajszállal gyorsabb nincs a második gól. A hosszabbításban az ötszörös aranylabdás, Ronaldo még Gulácsit is kicselezte és megszerezte csapata számára a 3. gólt. A 7-es mezben játszó játékosról tudtuk, hogy a 16-on belül életveszélyes, be is bizonyította. Biztos vagyok benne, hogy a szövetségkapitány erre többször is felhívta játékosai figyelmét.  Sajnos Ronaldo egyszer bebizonyította, hogy a világ egyik legjobb labdarúgója, mondta Duna János.

 

 

- Jelenleg a Francia és a Portugál válogatott van előnyösebb helyzetben. A három rúgott gól a portugálok számára sokat jelenthet, de a Franciák, Németek elleni 1-0-ja is jó alapnak tűnik a folytatáshoz. Az külön érdekesség, hogy a négy évvel ezelőtti EB – döntőben a Portugálok játszottak a Franciákkal a bajnoki kupáért. A hosszabbításban 1-0-ra Ronaldoék nyertek. Az egyik csapattal játszottunk, a másikkal szombaton küzdünk meg. Nyugodtan mondhatom, hogy a magyarok továbbra is a felsőbb osztályban játszanak. A németeknek a vereség a Müncheni Allianz Arénában kilátogató hazai szurkolók számára csalódást okozhatott, azért is, mert a vendégek öngóllal nyertek.

Szerdán a németek a csoport harmadik mérkőzésüket is hazai pályán játsszák, Münchenben a Magyarok ellen. A csoport másik két tagja Budapesten, a Puskán Arénában, hasonlóan a müncheni kezdéshez, egy időben 21 órakor kezdődik mind két mérkőzés. Beszélgetésünk közben dr. Dunai János felesége a Németország elleni mérkőzésről azt mondta, itt a magyarok megszerzik a döntetlent és az ezzel járó 1 pontot.

Így legyen!

Szerző: Szabó Ferenc