Potyogtak a gólok a Szentlőrinc-Vasas meccsen

2020. augusztus 16. 20:17 2020. aug. 16. 20:17

Nem történt csoda vasárnap Kozármislenyben a Szentlőrinc-Vasas NB II-es bajnoki mérkőzésen, az angyalföldi csapat 5-1-re nyert a szentlőrinciek ellen. Írhatjuk, hogy a Debrecen mellett a budapesti gárda a legesélyesebb a bajnoki cím megnyerésére és arra, hogy ismét az élvonalban rúgják a labdát. A meccsen 1100 néző volt kint, köztük 300 Vasas-drukker.

Sokak meglepetésére az elmúlt év NB I-es gólkirálya, Radó András a nagymúltú Vasashoz igazolt. A piros-kékeket erősíti az egykori pécsi irányító középpályás Szatmári Lóránd is. A kapus Jova Levente is ismert név a foci-szurkolók előtt, de több labdarúgónak is sok-sok NB I-es mérkőzés van már a lábában.

Egy hete a Vasas könnyedén nyert otthonában a Csákvár ellen, a szentlőrinci gárda pedig Szegedről hozott haza egy pontot. Három forduló után a fővárosiak veretlenek, a baranyai csapat azonban mindhárom lehetőségből (győzelem, vereség, döntetlen) begyűjtött már egyet-egyet.

Fotó: Pécsi STOP/Szabó Ferenc
Fotó: Pécsi STOP/Szabó Ferenc

A vasárnapi meccsen a Vasas indította a labdát, a mérkőzés elején hosszú percekig Jova kapuja előtt játszottak a fiúk. Ezt a játékot furcsállhatta a kapus, mert a 9. percben a hazaiaknak rúgta a labdát, ám Kapronczai nem élt a lehetőséggel.

Fotó: Pécsi STOP/Szabó Ferenc

A 36. percben gyümölcsözött be Bene Ferenc csapatának sorozatos támadása, Hinora Kristóf a hátvédsorból került a vendéglátók kapujának közelében, majd egy jó passzt adott a Pécsről elszármazott Szatmári elé, aki 17 méterről jobb lábbal a kapu bal felső részére lőtt, 0-1 a vendégek javára.

Fotó: Pécsi STOP/Szabó Ferenc

Szatmári később Balajtit szöktette, aki 9 méterről szerezte meg a Vasas második gólját az első félidőben. A hosszabbításban Birtalan Botondot buktatták a 16-os vonalán belül, a bíró 11-est ítélt, amit Birtalan a jól helyezkedő szenlőrinci kapusba, Slakta Krisztiánba rúgta bele.

Fotó: Pécsi STOP/Szabó Ferenc

A második félidő a hazai csapat cseréjével indult, két új játékost küldött a pályára.

A 60. percben Molnár Róbert jobbról Kovács felé rúgta a labdát, a szentlőrinci támadó 8 méterről a jobb kapufa mellé fejelt, ami újabb örömöt okozott a vendégszurkolók táborában. A 65. percben Pekár László a Vasasból szögletet rúgott, ami Balajti elé került, aki egyből úgy rúgta tovább a labdát, hogy az a hazai kapust érintve szállt tovább a gólvonal mögé.

A 76. percben a hazaiaktól Kondor Kristóf 25 méterről rúgott egy bombát, amit Jova kapus csak nézni tudott, 1-3 lett az állás. Két perccel később Litauszki Róbertet (Vasas) lökték fel fejelés közben, a 11-est Balajti értékesítette, 1-4 lett az állás.

A 86. percben a mesterhármast elérő Balajtit Vernes Richárd váltotta nagy vendégszurkolói ováció közöepette, a csereként érkező játékos meg is hálálta a biztatást, mert a 91. percben megszerezte a Vasas 5. gólját, mikor 12 méterről berúgta a labdát a szentlőrinciek hálójába.

Fotó: Pécsi STOP/Szabó Ferenc

A mérkőzésen több szakember is kint volt, mint például Kulcsár Árpád, a PMFC sportszakmai igazgatója, vagy Márton Gábor, a Videoton vezetőedzője, de Kenderesi Tamás bronzérmes olimpikon is tiszteletét tette a meccsen.

A szentlőrinci gárda legközelebb augusztus 23-án játszik Ajkán, két hét múlva pedig érkezik a megyei rangadó, a lőrinci csapatot a PMFC fogadja a Stadion utcában.

 

Szerző: Szabó Ferenc

Címlapkép: Pécsi STOP/Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP