PVSK számára kedvezően alakultak a külső körülmények

2021. március 20. 21:10 2021. márc. 20. 21:10

A "playoffba" kerülés szempontjából kulcsfontosságú mérkőzést játszik a PVSK-VEOLIA szombaton este a Lauber Dezső sportcsarnokban. Rujákék a Zalaegerszeg gárdáját fogadják. A tényekhez tartozik, hogy az utolsó fordulós, debreceni vendégjátékuk is élet-halál meccs lehet majd.

 

A PVSK NB I-es férfi kosárlabda csapatnak mind a két találkozót meg kell nyerni, hogy ott lehessenek a nyolc között. Ennek első lépése azonban a ZTE elleni siker begyűjtése lenne – közben pedig szurkolni kell azért is, hogy az Oroszlány győzni tudjon Kaposváron.

Azt is megtudtuk, hogy szerdán azért árgus szemekkel figyelték a Falco–Sopron mérkőzést is, hiszen ott a hazaiak győzelmével dőlt el hogy a Magyar Kupa nyolcas döntőjében már biztosan ott lehet a PVSK-VEOLIA.

A várakozásnak megfelelően sikeres pécsi támadásokkal kezdődött a találkozó. Budimir távoli dobásával 3-0 -al kezdett a Pécs a ZTE ellen. Potyogtak a pontok hazai oldalon Ruják és Budimir. A vendégeknél Duren volt sikeres. A 7. percben 18-12. A ZTE több hibát vét, büntető dobásaik sem kerültek a zsákba, a negyed végére, 22-14. Jobban kezdtek a vendégek, 5 perc alatt a második negyedben 5-11. Pécsi oldalon több a védekező és a támadó hiba is, 27-25 a 15. percben. Wiggs dobásával 27-27 és hazai idő kérés.  A csapatkapitány triplája remek időpontban érkezett, 30-27. A ZTE dobásai számukra érkezett jó időben és fordítottak az eredményen, 34-35 a 19. percben. A vendégek játékosa, Polster Attila közreműködésével közelről és távolról is eredményes, 20 perc után, 36-40.

Kizökkent a jó ritmusából a PVSK, ezt könyörtelenül kihasználta a ZTE. Szabó és Duren dobásaival tovább nőt a ZTE előnye, 43-49 a 25. percben. Fundenburk pontjai nagyon hiányoztak. A 3. negyed közepétől megérkeztek és az amerikai játékos átvette a pontgyártást a hazaiak oldalán. A 26. percben 52-49. A vendégeknél Szabó és Vukó eredményes, a hazaiaknál Krivacevic, 30 perc után 62-63. Budimir és Ruják jól kezdte a záró negyedet. A közeli dobások eredményesek voltak. Funderburk távolija ismét a PVSK javára forditotta az előnyt, 75-67, a 35. percben. Brkic lepattanó szerzései aszisztjai jókor érkeztek és 77-69 a 37. percben. A szerb Brkic találatával 10 pontra növekedett a különbség, 79-69. Vulkó a ZTE csapatából dobta a mérkőzés utolsó pontját, 83-76.

A felsőházi rájátszásba való küzdelem egyik pontja sikerült. A PVSK-VEOLIA nyert a ZTE ellen. A másik feltétel Kaposvár-Oroszlány mérkőzésen Oroszlány győzelem kellett volna a PVSK számára, ez nem jött be

 

 Szerző: Szabó Ferenc