PVSK-VEOLIA- Naturtex-SZTE-SZEDEÁK: 81-76

2021. január 24. 10:05 2021. jan. 24. 10:05

Tavaly december eleje óta 3-4 naponta jöttek egymás után a PVSK-VEOLIA NB I-es férfi kosárlabdacsapat számára a bajnoki mérkőzések, ami sem fizikailag, sem pedig pszichésen nem volt egyszerű a játékosok számára. Éppen ezért, a Sopronban elszenvedett legutóbbi vereségük után a 7 nap pihenő a legjobbkor jött. A csapatnak több idő jutott a Szeged elleni bajnoki mérkőzésre felkészülni, szombat estére.

- Úgy gondolom, hogy a Szeged idén négy extra légióst tudott igazolni, akik egytől egyig képesek eldönteni egyedül is egy mérkőzést – vélekedett Demeter a pécsi kosarasok honlapján. - Minden játékos tudja a csapatban betöltött szerepét, talán épp ez a kulcsa a Szeged eddigi remek szereplésének. Az egyéni kvalitások mellett legnagyobb erősségük a gyorsindítós. Éppen ezért kell nekünk is nagyon okosan támadnunk, hogy ne tudjanak minket leindítani. Govens a csapat motorja. Úgy gondolom az ő 1-1 és 2-2 elleni játékának a levédése kulcsfontosságú lesz a mérkőzés során.

A mérkőzésen Budimir kezdte a pontgyűjtést. Már a 2. percben több találata volt, mint egy hete Sopronban. Az előző bajnoki fordulóban 32 perc alatt a pécsi bedobó játékosnak nem sikerült kosarat szereznie. Osztozkodnak a pécsi pontokon a hazaiak. A három idegenlégiós neve mellett 4-4 pont, a hazaiaknál 2-2 találat. A végjátékra Brkic gyűjt 7 pontot, 10 perc után 21-15 az állás.

A második negyedben Lewis 3 büntetőt dobhatott és 26-15 az eredmény a 11. percben. A vendégeknél Keller megérezte a távolságot és egymás után két alkalommal is távolról pontokat dobott, hazai időkérés, 26-23, a 13. percben. Nem tudott ellépni a PVSK a Szegedtől. Lewis sikeresen talált a zsákba, de a vendégek nem akartak lemaradni. A hazaiaknak 2 ponttal sikerült növelni az előnyt, 47-39, 20 perc játék után.

 

A hazai előny annak is köszönhető, hogy két negyed alatt a PVSK-nak 2 eladott labdája volt, a Szedeák-nak pedig 6. Budimir látványos cselei után kilencedik pontját is begyűjtötte, így 50-42 az állás a 23. percben. Brkic a mérkőzés eddigi állása szerint a legponterősebb kosaras, ugyanis a neve mellett már 17 pont található. Az edzők forgatják a csapatokat rendesen. Dragan Aleksic játékosa, Funderburk több kosarat is tudott gyűjteni. A vendégeknél Kerpel-nek 21 perc alatt 10 pontot sikerült gyűjtenie. Három negyed után csökkent a pécsi előny 65-58. 

 

A záró negyedben 65-62-re feljöttek a vendégek. Ruják szemfüles pontjai aranyat értek, 72-64 a 33. percben. A PVSK türelmetlenül eldobta a labdákat. A játékszer nem is került a zsákba. A 36. percben 72-68. Érkeztek a hazai lépés hibák, 72-71 a 37. percben. Megremegtek a vendég kezek és a 40. percben 80-74. A végjátékban megőrizte a vezetést a PVSK, 81-76 lett a mérkőzés végeredménye.

Mérkőzés után Dragan Aleksic, a PVSK-VEOLIA vezetőedzője elmondta, hogy kemény mérkőzésen nyert a csapata. Végig tudták kontrollálni a mérkőzést. Az első negyedben megszerzett előnyt majd végig tudták tartani. A harmadik negyedben szerzett több lepattanóval tudták begyűjteni a győzelmet. Végül mind két együttesnek gratulált.

Szerző: Szabó Ferenc