PVSK VEOLIA újabb mérkőzésen zakózott az ASE ellen

2022. május 2. 15:27 2022. máj. 2. 15:27

Hosszú ideje nem sikerült meccset nyernie a PVSK-VEOLIA NB I-es férfi kosárlabda csapatnak. Sérülés miatt Illés Máté, Veljko Brkics már hetek óta sérüléssel vállalta a játékot meccsről-meccsre, szombat este már fogcsikorgatva sem tudott pályára lépni a Paks ellen.

Számszakilag nincsen semmilyen jelentősége a szombati PVSK-ASE derbinek,  azonban azért hatalmas lökést adhatna, ha épp az élet-halál párharc előtt sikerülne végre megszakítaniuk a régóta tartó negatív tendenciát a PVSK-VEOLIÁNAK. A célt a vendéglátó nem tudta elérni. A PVSK továbbra is a hullámvölgyben tartózkodik.

PVSK-VEOLIA-ASE  81-90

Kovács Ákos indította a pontgyártást 0-2. A 3. perc közepén 8-8, a pécsi pontok felét Bíró Olivér gyűjtötte. A 4. percben 10-10, a vendégek erőcsatára, Eilingsfeld már 5/3 pontnál tartott. A 7. percben 18-18, vendégoldalon Kovács, a hazaiaknál Bíró továbbra is jól célzott. A 9. perc elején 24-20, először vezettek a vendéglátók. Leírhatjuk, hogy a pécsi oldalon nem volt csere és minden játékos pontszerző volt. A másik oldalon a kezdő ötöst, kispadról érkezettek váltották. A paksi csapat nem találta a pécsi gyűrűt sorozatban büntetőt is hibáztak, 29-25 a negyed végére.

A második negyedben tartja vezetést a PVSK, 47-45 a 7. perc végén. Bíró Olivér továbbra is jól dobott a hazai oldalon. A vendégek négy sikeres távoli dobása, az egy hazaival szemben jelenti, hogy szoros eredmény láttunk az eredményjelzőn. Lepattanó szerzésben hajszállal jobb volt a pécsiek mutatója, mint a vendégeké. A hosszú szünetre vendégvezetésnél, 49-51-nél mentek pihenőre a csapatok.

Kihagyott labda, eladott labda, fault, így kezdődött a harmadik negyed. Mindkét együttes csak kereste a kosarat. A Paks edzője úgy döntött, hogy megszakítja a játékot és időt kért. A 22. percben büntetők formázták az eredményt, 51-52. Az első zsákolást Meleg Gergő mutatta be, a 23. perc végén, 53-55.  Meleg triplája után 61-61 az eredmény a 27. percben.  Kovács Ákos távolról talált a pécsi kosárba, 61-68 és pécsi időkérés a 30. percben, ám az eredmény nem változott. 

A zárónegyedben szaporodtak a pécsi hibák és nem változott a csapatok közötti pont különbség, 72-79 a 35. percben. A hazaioldalon Bíró Olivér és Ivosev Tamás, a vendégeknél Keith és Eilingsfeld remekelt. Bíró Olivér a pécsi csapatkapitány régóta várt teljesítményt nyújtott. Legjobb statisztikát gyűjtötte a mérkőzésen, ahol 81-90-el zárult a találkozó.

PVSK-VEOLIA vezetőedzője:

 

Drazsen Brajkovics: Ez a mai számomra, ha lehet így mondani egy barátságos mérkőzés volt, egy nagyon speciális helyzet volt a mai. A jövő szombati mérkőzésre koncentrálunk. Nincs idő a pihenésre, azt gondolom, hogy Paks egy nagyon jó csapat egy jó edzővel, én hiszek a játékosaimban és abban, hogy az első osztályban maradunk.

PVSK-VEOLIA csapatkapitánya:

Bíró Olivér: Gratulálok a Paksnak a győzelemhez. Ebben a szituációban most az a legfontosabb, hogy jól tudjunk készülni a playoutra. Felforgatott kerettel léptünk ma pályára, sok volt a hiányzónk. Van egy hetünk felkészülni a következő mérkőzésekre, tudjuk mi a tét, úgyhogy bele fogunk tenni mindent.

 

Szerző: Szabó Ferenc