Ráncfelvarrásra készül a PMFC

2021. május 18. 21:06 2021. máj. 18. 21:06

Csodát tett a PMFC NB II-es labdarúgó csapata a 2020-2021 évi bajnokságban. Az előző esztendőben az NB III-as csapat bajnoka, egy osztállyal feljebb, a negyedik helyen zárt. Hosszú heteken keresztül a tabellán a feljutási helyen is láthattuk a piros-fekete gárdát. A csapat sikerkovácsával, Vas Lászlóval beszélgettünk.

- Szakaszokra lehet bontani a 38 fordulót?

- Én a bajnokságot nem szedném szakaszokra. Azért mert egységes teljesítményt nyújtottunk. Nem volt olyan, hogy egymás után háromszor verességet szenvedtünk volna. Végig kiegyensúlyozott mérkőzéseket játszottunk, büszke vagyok a csapat teljesítményére.

- Az NB III-as csapat magja maradt. Az új igazolások mit tettek a sikerhez?

- Mindenki segített. Volt, aki kevesebb lehetőséget kapott, de amikor a pályán volt a maximumot nyújtotta. Külön megjegyzem Gayág Gergőt, belső védőnket. Amikor a pályán volt folyamatosan dolgozott, az öltözőben a jó légkör kialakításban is jelentős szerepe volt.

 

- A védelem remekül összeállt. A 33 kapott gólnál, a Gyirmót és a Nyíregyháza kapott kevesebb gólt, 31-et. A hátvéd sor kapott több dicséretet?

- Nem szoktam kiemelni csapat részeket. A végeredmény a pályán lévő 11 játékosé. Hozzáteszem, hogy a 19 kapott gól nélküli mérkőzést is a csapat harcolta ki. Annak ellenére, hogy soha nem védekező futballt játszottunk. 

 

 

- A végjátékban Ajka ellen hazai pályán 0-1, a kiesett DEAC ellen szintén Pécsett 2-2, Soroksár ellen 0-2 a Stadion utcában. A 38. fordulóra elfáradt a csapat?

- Biztos, hogy nem. Azt kevesen tudták, hogy 8 játékosunk sérülés, egyéb ok miatt nem ált rendelkezésünkre.  A korábban vállműtéten áteső Sági Milán rehabilitációját végezte, Bajner Bálint, valamint Batizi-Pócsi Balázs továbbra is sérüléssel bajlódott. Króner Martin a Kaposvár elleni bajnokin szenvedett arccsonttörést. Tölgyesi Viktor térd-, míg Futó Zsombor bokasérülést szenvedett a DEAC ellen. Archie Hawkinsnak pedig a csuklója sérült meg, akire emiatt műtét vár a jövő hét során. Rajtuk kívül még Grabant Bence begyűjtötte ötödik sárga lapos figyelmeztetését, aki emiatt csak a lelátóról nézhette meg a Soroksár SC elleni mérkőzést. Sajnos az is tény, hogy nincs edzőpályánk. A müfüves pálya nem tesz jót a bokaizületnek, sok sérülést okoz. Az is tény, hogy több piros lapot kaptunk és sok 11-est fújtak be ellenünk.

- Az egyik sporthetilap írása szerint a PMFC játékoskeretének értéke 1,5 millió euró. Hozzá teszem játékos értékeket figyelembe véve a tabellán harmadik helyen végző VASAS játékosainak értékét 6 millió euróra becsülték. A bajnok Debrecenét 7,2 millió - ra. Mennyire számit a pénz?

- Mi ezt soha nem figyeltük. Arra törekedtünk, hogy fejlődjön a csapat és a szurkolókat szórakoztassuk jó játékkal. Sajnos ez éppen az utolsó bajnoki mérkőzésen nem sikerült.

- Hogyan készülnek a 2021-2022 évi bajnokságra?

- Holnap csapat évzáró, utána június közepéig pihenőt kapnak a játékosok. Megbeszéltük két hétig semmi labda, kapcsolódjanak ki. Sok időt töltsenek a családdal. Azt követően mindenkinek egyéni feladatot kap további képzésre. Az új szezonban ráncfelvarrásra is készülünk, ami azt jelenti, még jobb csapatot szándékozunk a Mecsekalján létrehozni


Szerző: Szabó Ferenc