Rangadó-dömpingbe kezd az NKA Universitas PEAC

2023. február 25. 09:12 2023. feb. 25. 09:12

A női kosárlabda bajnokság első osztályának alapszakasza rövidesen véget ér, a topklubok már csak 3 fordulóban bizonyíthatnak, a legjobbak pedig még a sporoni négyesdöntőben, a Magyar Kupában küzdhetnek az érmekért. Az NKA Universitas PEAC-nak már csak rangadói vannak hátra.

Február 25-én veszi kezdetét a nagy sorozat, mely a folytatás szempontjából nagyon sok dolgot befolyásolhat. Hazai pályán fogadja Jovan Gorec együttese az UNI Győrt, amely jelenleg egy meccsel kevesebbet játszva áll pontegyenlőséggel a tabellán a PEAC mellett. Az első fontos rangadó után sem dőlhet hátra a pécsi alakulat, ugyanis 2 pokolian nehéz meccs vár még rájuk, egy Szekszárdon, ahol évek óta nem tudott nyerni a PEAC, egy pedig hazai pályán, az viszont a listavezető Sopron ellen. Ezen meccsek lendületét töri majd meg a Magyar Kupa, ahova az NKA Universitas PEAC mellett a Sopron, a DVTK és a Győr jutott be, éppen a tabella első négy helyezettje.

Ami pedig a mai, UNI Győr elleni meccset illeti, jó előjelekkel vághat neki a hazai csapat a mérkőzésnek, ugyanis a Csatát hihetetlen végjátékban végül sikerült legyűrni Budapesten, előtte pedig Kiss Virágék sikeresen kvalifikálták magukat a Magyar Kupa négyes döntőjébe, egy magabiztos győzelemmel. A győriek mellett szól, hogy a két csapat utolsó találkozásánál nagyon sima vereséget mértek a PEAC-ra.

Iványi Dalma, a pécsiek másodedzője, tavaly még a győri kispadon tevékenykedett, az NKA Universitas PEAC oldalán éppen őt kérdezték a mérkőzésről:

Az egyik kulcs az lesz a Győr ellen, hogy a meccs ritmusát mi tudjuk kontrollálni. Ellenfelünk egy olyan csapat, amely gyorsan játszik, nagyon jól dob kintről, a játékosaik ragyogóan egy-egyeznek. Az egyik kiemelt feladat lesz, hogy lelassítsuk őket, és rájuk erőltessük a mi kötöttebb, fegyelmezettebb egyéni ritmusunkat. Lényeges lesz, hogy fizikálisan felvegyük velük a versenyt emellett nagyon fontos lesz a lepattanó harc is. Azt gondolom, hogy a lányok nagyon motiváltak, és mindenképpen szeretnénk visszavágni a Győrnek, megnyerni a mérkőzést, hogy életben tartsuk a lehetőséget arra, hogy a harmadik helyen fejezzük be az alapszakaszt - mondta a peacpecs.hu-nak a másodedző

Az írásban továbbá olvasható, hogy a 18 órakor kezdődő rangadón nagyon számítanak a pécsi szurkolókra, mert minden eddiginél fontosabb lenne behúzni a rangadót, a rajongók pedig már sokszor átsegítették a csapatot a nehéz helyzeteken.

 

NKA Universitas PEAC – SERCO UNI Győr

Időpont: Szombat, 18:00

Helyszín: Nemzeti Kosárlabda Akadémia