Remek formában a kozármislenyi labdarugócsapat

2021. november 10. 13:40 2021. nov. 10. 13:40

A három magyar labdarúgó Nemzeti Bajnokságban, NB I. NB II. NB III. Három csoportjában a Kozármisleny csapata az egyedüli, aki még a 2021-2022 évi versengésben nem szenvedett vereséget. Eddig lejátszott 16 fordulóban Aczél Zoltán csapata 13 győzelemmel, 3 döntetlennel magabiztosan vezeti a tabellát.

Könnyű összehasonlítani a második és a harmadik vonal teljesítményét. Az NB I-es bajnokság a 16. forduló előtt jár, az NB II. a 17. előtt és 20 csapatversenyez, mindkét osztályban. A 80 csapat közül a Kazincbarcika mellett a legjobb teljesítményt nyújtotta a Kozármisleny, az NB III. keleti, nyugati és közép csoportjában. A nyugati csoportot vezető BVSC-Zugló 2 döntetlennel, 1 vérességgel listavezető. A Kazincbarcika teljesítménye a 14 győzelem mellett 1 döntetlen, 1 vereség. A Barcika mögött 3 ponttal van leszakadva a második helyen tanyázó BKV ELŐRE, a BVSC szintén 3 ponttal vezet a Mosonmagyaróvár előtt. A Kozármisleny előnye 8 pont a Dunaújváros előtt. A kapott 6 gól tekintetében a baranyai együttes látványosan eredményes. Az Aczél Zoltán, Wittrédi Dávid edző páros remek összeállítás. A vezetőedző több hazai és nemzetközi élcsapatban játszott. A címeres mezt is magára húzhatta, igazi rutinos edző. Vitya (Wittrédi Dávid) Pécsett kezdte pályafutását. Közel 100 alkalommal lépett pályára az élvonalban, gólérzékeny játékos. Az edzői karrierjét napjainkban kezdő egykori csatár biztos, hogy sokra viheti. A csapat kapusa Lékai Soma és a fiatalságot képviselő Somogyi Máté kettős akár a másodosztályban is jó megoldás lehet. A gólszerzők tekintetében jó jel lehet, hogy kiugró teljesítmény nincs, többen gyűjtötték össze a rúgott 36 gólt. Gondolunk Hampuk Ádámra, Kirchner Györgyre, Vajdra Rolandra és a többiekre.

A Kozármisleny játéka hazai és idegen pályán is meggyőző, volt 5 gólos győzelem, több 4 gólos siker. A rúgott 36 góllal szemben, a kapott 6 gól jelentheti a lépcsőt az NB II. felé.

Aczél Zoltán vezetőedző a legutóbbi Rákosmente FC utáni mérkőzésen hosszasan értékelte csapata teljesítményét, az együttes honlapján:

RKSK, elleni mérkőzésen a 93. percig 9-10 emberrel a labda mögött voltak. Jól tolódtak, jól zárták le a területeket, 5 védőztek. Ez ma nem annyira ízlett nekünk, ettől függetlenül az első félidőben a gól előtt 2-3 komoly lehetőségünk volt. A második félidőben az ellenfélnek volt 2 kontrája, ami a mi játékunkban benne van, fel kell tolnunk, próbálunk gólt szerezni. Ez a mérkőzés akkor lett volna lezárva, ha a 2. gólt is meg tudtuk volna szerezni, amire meg is voltak a lehetőségeink, akkor is, ha ennyire zártan és szűken védekeztek. Mivel nem sikerült megszereznünk a 2. gólt, ebből kifolyólag az utolsó percekig izgalmas volt. Ettől függetlenül én nem éreztem annyira izgalmasnak, mert a 2 kontratámadás utáni helyzeten, ami a 65-70. perc körül jött, azt követően az RKSK nem rúgott kapura. Mi sem voltunk ma annyira élesek, nem volt annyira jó a játékunk. Mindig várni a csapattól, hogy szárnyaljon, nem lehet. Ebben az időben már a pálya állapota is egyre rosszabb, de nagyon büszke vagyok a csapatra, ez már a 13. győzelmük a bajnokságban. Ezért a győzelemért ugyanúgy 3 pontot adnak, mint az Iváncsa ellen, amely mérkőzést már nagyon korán megnyertünk. Mentálisan jól álltak rá a játékosok a mai meccsre. Valahol azt kell mondani, hogy esélyt sem adtunk az ellenfélnek, azzal a dominanciával, amit a csapat a mérkőzés alatt hirdetett, de nem játszott jól. Ettől függetlenül jár a gratuláció nekik is és a szervezett RKSK-nak is.

A Kozármisleny vasárnap, november14-én a Szekszárd csapatához látogat, ahol várhatóan ujabb 3 pont begyűjtésével érkezik haza a baranyai kis városba a Misleny.

Szerző: Szabó Ferenc