Remekelt Sárszegi Noémi a bajai rendezésű triatlon országos bajnokságon

2021. július 2. 20:59 2021. júl. 2. 20:59

Baján rendezték a triatlonosok sprint távú országos bajnokságát, ahol Sárszegi Noémi a PSN Zrt. versenyzője elsőként ért célba a női osztályban. Noémi 1:01:30 idő alatt teljesítette a 750 méter úszásból, 20 kilométer kerékpározásból és 5 km futásból álló távot. A sikerről az érintett versenyzővel beszélgettünk.

Baja 16. alkalommal adott otthont a triatlonosok sprint távú országos bajnokságának. A nevezők száma meghaladta a 800-at. Noémi számában, a hölgyeknél 130-an rajtoltak, ketten nem fejezték be a versenyt.

- Igen, triatlonban ez az első Országos Bajnoki címem– mondta Noémi. Mindjárt hozzátette, hogy duatlonban és csapatversenyen volt már hasonló sikere. Baján látványos környezetben rendezték a versenyt. Az úszást a Sugovicában, futást a szigeten, a kerékpározást a Duna töltésén jelölték ki. A három szám közül az úszást eddig gyengéjének hitte, ám Baján ebben a sportágban gyűjtötte a legtöbb pontot. Hangsúlyozta, hogy általánosságban a futásban és a kerékpáron szokta a sikereket elérni. Nemzetközi sikeréről megtudtuk, hogy Bulgáriában U23-as versenyen 9. helyett szerezte meg.

Bicsák Bencéről a PSN Zrt. triatlonos versenyzőjéről elmondta, hogy az olimpia előtti utolsó simításokon dolgozik edzőjével Tóth Szilárddal külföldön. Évek óta együtt edzenek, de a legutóbbi másfél év a koronavírus járvány miatt változott. Változtatott a helyzeten az is, hogy Bence olimpia kerettagsága miatt nagyon sok időt volt melegebb éghajlaton edzőtáborban. Noémi mosolygós arccal mondta, hogy bízik benne, hogy Tokióban, Bence meglepetést okoz és a magyar csapat pontszerzője lesz.

A triatlonosok nem sok pihenőt kapnak, mert szövetségük július 16-tól Európa Kupát szervez Tiszaujvárosban. A PSN Zrt. több versenyzője ott is képviseli Pécs városát.

 

Szerző: Szabó Ferenc