Repültek a nyilak Szigetváron

2020. július 6. 11:13 2020. júl. 6. 11:13

Rendkívüli átigazolási időszakot tart július 15-30. között a Magyar Darts Szövetség, a bajnokság augusztus elsejével indul el ismét. A versenyzőknek nem kellett várni a bajnoki rajtig, a napokban Szigetváron „Kemping nyilai” névvel tartottak megmérettetést.

A Pécshez közeli kisvárosban négy kategóriában versenyeztek a dartsozók: volt 501 sima kiszálló és dupla kiszálló amatőröknek és igazolt versenyzőknek egyaránt – tudtuk meg a főszervezőtől, Bedő Ferenctől, aki korábban a Pécsi Darts Clubot vezette.

Fotó: Facebook/Bedő Ferenc

Mint mondta, megrendezték a bull dobó versenyt is szintén amatőröknek és profiknak, páros versenyt azonban, a kiírástól eltérően, a nagy számú jelentkező miatt végül nem tartottak.

A különböző kategóriákban Somogy megyei sikerek születtek, baranyai versenyzőnek nem sikerült dobogóra állni. A szokásostól eltérő gyenge szereplés oka az lehet, hogy a közel három hónapos leállás bizonytalanná tette a kezeket, de a szerencse sem állt a baranyai versenyzők mellé – vélekedett Bedő.

Fotó: Facebook/Bedő Ferenc

Az egykori aktív dartsos elmondta, az elmúlt évben három fordulót rendeztek, 2020-ban viszont már öt fordulót írtak ki a szervezők a nagy érdeklődésre való tekintettel. A napokban megrendezett verseny az első forduló volt, ahol közel 100 sportoló vett részt. Legközelebb július 12-én repülhetnek a nyilak Szigetváron.

Fotó: Facebook/Bedő Ferenc

Bedő hangsúlyozta, minden forduló külön versenynek számít, de az első négy forduló első 10 helyezettje pontokat kap, az utolsó fordulóban pedig, amatőr és profi kategóriában is, a legjobb négy egy vándorserlegért, úgynevezett szuperkupáért mérkőzhet.

Fotó: Facebook/Bedő Ferenc

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP